In Italia, 86% dintre elevi aleg ora de religie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În Italia, 86% dintre elevi aleg ora de religie

[2020-01-13]
Președinția Conferinței Episcopale din Italia a transmis un mesaj în vederea alegerii de a beneficia de predarea religiei catolice în anul școlar 2020-2021. Avându-i ca destinatari pe elevi și pe părinții acestora, mesajul președinției Conferinței Episcopale italiene se dorește a fi o invitație de a urma cursul de religie, care nu înseamnă predarea catehismului, ci oferirea unor cunoștințe din domeniul istoric, artistic și cultural, orientate spre cunoașterea Bibliei, văzută ca pe un document fundamental al culturii mondiale, care se adresează tuturor.

Amintind că această disciplină școlară se propune ca serviciu educativ foarte apreciat, ce presupune o tot mai mare angajare pentru a-i asigura calitatea, documentul precizează că tema mesajului privește cunoașterea și valorizarea studierii Bibliei, text sacru care, împreună cu textele sacre ale altor religii, dorește să se adreseze tuturor oamenilor. În mesaj se precizează că ora de religie este aleasă nu doar de elevii care provin din familii creștine și că, deseori, la lecții participă și elevi care provin din alte culturi și profesează alte credințe. În Italia, 86% dintre elevi aleg să frecventeze ora de religie, disciplină care are scopul de a-i ajuta pe elevi să se maturizeze, să dialogheze și să își găsească puncte de referință concrete. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 237, Ultimul acces: 2021-04-14 04:34:27