Liturghie in memoriam sr. Serena Ciserani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie in memoriam sr. Serena Ciserani

[2020-01-10]
Marți, 7 ianuarie 2020, la ora 16.30, în capela Căminului de Bătrâni „Casa Sfântul Iosif” din Iași a fost celebrată o Sfântă Liturghie cu recviem pentru odihna sufletului sorei Serena Ciserani. Cu durere, dar cu sentimente de speranță și credință, surorile din Congregația „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe” din Iași, împreună cu preoții și tinerii în formare din Congregația „Slujitorii Carității”, având alături persoane consacrate, prieteni și colaboratori, au luat parte la o Sfântă Liturghie în amintirea sorei Serena Elisabeta Ciserani, decedată la Roma în ziua de 5 ianuarie 2020.

Sora Serena Ciserani, din anul 2010 maică generală a congregației, cu multe sacrificii și tărie sufletească, alături de sora Fiorella Chinappi și sora Rina Luraschi, a adus și a răspândit pe pământ românesc carisma Sfântului Alois Guanella. Datorită sr. Serena s-au înființat cele patru comunități călugărești în Romania: la Iași, Casa Providenței, inaugurată în anul 1995, și Casa „Sfântul Iosif”, inaugurată în anul 2002, an în care a fost inaugurată și Casa „Fericita Clara” din Șcheia. În anul 2010 au ajuns primele două surori și în comunitatea din Sagna. Sfânta Liturghie a fost prezidată de către PS Petru Gherghel, prin bunăvoința căruia familia guanelliană a ajuns în Dieceza de Iași. Prezența Preasfințitului a fost pentru familia guanelliană motiv de mângâiere și întărire sufletească, iar cuvântul său de recunoștință și îmbărbătare ne-a ajutat să-i simțim din nou prezența sa paternă și iubirea de păstor pe care ne-o poartă și pe care ne-a arătat-o atât în momentele de bucurie, cât și în momentele de încercare.
În introducerea de la începutul celebrării euharistice, sr. Monica Pascaru ne-a prezentat pe scurt datele cele mai importante din viața sorei Serena, precum și câteva aspecte din modul în care a slujit în România și ne-a invitat să încredințăm milostivirii lui Dumnezeu sufletului ei și să înălțăm cu recunoștință rugăciuni pentru ea. Pr. Egidiu Condac, colaborator și prieten al sorei Serena și al întregii congregații, prin cuvântul său de învățătură ne-a reînsuflețit remarcând faptul că tot ceea ce sora Serena a realizat a fost prin puterea harului divin și ne-a încurajat să nu ne pierdem niciodată speranța în cele veșnice. Prin darurile prezentate la procesiunea de la ofertoriu s-a subliniat faptul că, prin slujirea sa, sora Serena a scris o pagină minunată în istoria nu doar a congregației, ci și a societății române și, cu lumina primită de la Cristos, a luminat viețile tuturor acelora pe care i-a ajutat, cu care a colaborat, care au ajutat-o și au sprijinit-o în misiunea sa.
Pr. Baktist AlfonsoWalagan SDC a mulțumit în încheiere Episcopului Petru, preoților concelebranți precum și tuturor persoanelor de bunăvoință care au cunoscut-o pe sora Serena, care au colaborat cu dânsa pentru că ni s-au alăturat prin rugăciune și susținere în aceste momente și i-a invitat pe toți să continue să ajute și să susțină în continuare congregațiile noastre. Această celebrare prin prezența tuturor celor care au participat a fost o meritată recunoaștere și acceptare a întregii activități a sorei Serena, a stilului ei de viață, a felului ei de a fi, de a se relaționa, a binelui imens pe care a reușit să îl facă implicându-se cu toate energiile sale. Recunoștința noastră lui Dumnezeu prin mijlocirea fondatorului, sorei Serena care ne va privi, ne va ajuta și va fi mereu cu noi, mai mult ca oricând, tuturor celor care ne susțin și colaborează chiar și în cele mai mici forme cu noi pentru răspândirea carității. (sr. Victoria Pop FSMDP pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 932, Ultimul acces: 2024-04-16 08:13:23