Jurnal de misionar in Uganda: O noua calatorie impreuna cu Hristos, unii cu altii si unii pentru altii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Jurnal de misionar în Uganda: O nouă călătorie împreună cu Hristos, unii cu alții și unii pentru alții

[2020-01-13]
de Gheorghe Anghel

Nici nu a început bine noul an că Uganda a devenit iar „pământ românesc”. Irina Enea împreună cu alți șase voluntari de la Biserica studenților din Hașdeu – Cluj s-au reîntors pe continent african pentru a aduce bucurie și zâmbete pe chipuri de copii.
De data aceasta șederea lor se întinde pe parcursul a două luni în perioada 8 ianuarie – 6 martie.
„O noua călătorie împreună cu Hristos, unii cu alții și unii pentru alții! Vă invit în drumul și experiența noastră! Cu tot dragul vom împărtăși frânturi din întâmplări și din suflet”, a transmis Irina Enea.
În prima perioadă activitățile se vor desfășura la orfelinatul din satul Monde, aflat la doua ore depărtare de capitala Kampala.
Reîntâlnirea cu cei din orfelinat a fost emoționantă, iar schimbările în bine s-au făcut remarcate.
„Au trecut doar 10 luni și deja sunt foarte multe modificări. Acum sunt 71 de copii minunați 🙂. Au finalizat de construit clădirea pentru maici și vizitatori. Copiii s-au mutat din cele 2 camere. Fetițele au 5 camere, iar băieții 1 dormitor mare. Dorm în paturi”.
Orfelinatul funcționează în incinta unei mănăstiri ortodoxe care aparține de Patriarhia Alexandriei.
„Sunt doar 2 maici cu 71 de copii și câțiva angajați”, a transmis Irina care a explicat că lipsa personalului numeros compensează cu dăruirea totală a celor care au grijă de cei mici.
Un exemplu în acest este maica stareță. „Maica Maria este… nu știu cum sa va spun. Parca ar fi cel puțin 10 oameni într-unul mic”.
Despre echipa care are în grijă orfelinatul a avut numai cuvinte de laudă. „Se completează atât de bine. Curge Harul lui Dumnezeu prin ele. Sunt lecții de viața duhovniceasca. Vii. O credință foarte vie și plină de firesc”.
Programul voluntarilor va fi foarte antrenant și implică numeroase activități interactive destinate copiilor, organizate pe categorii de vârstă, dar și cateheze susținute la parohiile ortodoxe din zonă.
Ortodoxia în Uganda
Conducerea Republicii Uganda a recunoscut religia Ortodoxă în 1946. Biserica Ortodoxă a Ugandei aparține de Patriarhia Alexandriei și este condusă de Mitropolitul Jonah Lwanga.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 237, Ultimul acces: 2021-04-14 04:43:24