La Drobeta-Turnu-Severin se va desfasura Festivalul international de literatura Mihai Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Drobeta-Turnu-Severin se va desfășura Festivalul internațional de literatură Mihai Eminescu

[2020-01-13]
de Mihail Mere-Albe

A XXX-a ediție a Festivalului internațional de literatur㠄Mihai Eminescu” va debuta marți la Drobeta-Turnu-Severin și se va desfășura pe parcursul a două zile, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.
Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova, Palatul Culturii „Teodor Costescu” și Muzeul Regiunii „Porților de Fier” vor fi gazdele evenimentului din 14 și 15 ianuarie 2020.
Astfel, prima zi a manifestărilor va începe la Mănăstirea „Sfânta Ana” cu o slujbă de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu.
După slujba parastasului va urma decernarea premiilor „Eminescu” și „Pamfil Șeicaru” personalităților invitate din Mehedinți, Dolj, Vâlcea, București, Baia Mare, Republica Moldova și Serbia.
Festivitatea oficială de deschidere a lucrărilor se va desfășura miercuri Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.
În deschiderea evenimentului Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va susține un discurs.
Din programul festivalului mai fac parte următoarele activități:
Colocviu „Ziua Culturii Naționale. Omagiul lui Mihai Eminescu”;
Decernarea premiilor „Eminescu și Hyperion”;
Lansare de cărți. Volum omagial. Periplu poetic;
Depunerea de coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu.
Manifestările vor continua la Muzeul Regiunii „Porților de Fier” cu simpozionul „Valori culturale românești”, o expoziție și lansarea volumului omagial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 239, Ultimul acces: 2021-04-20 14:39:49