Manastirea romaneasca din Budapesta implineste 11 ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mănăstirea românească din Budapesta împlinește 11 ani

[2020-01-13]
de Sorin Ionițe

Episcopul Siluan al Ungariei a slujit duminică, 12 ianuarie 2020, în Mănăstirea româneasc㠄Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta.
La puțin timp după hram, ierarhul s-a aflat în comunitate pentru a celebra prin rugăciune împlinirea a 11 ani de la înființarea așezământului monahal.
„Este o bucurie enormă pentru noi”, a spus ierarhul potrivit Trinitas TV. „Iată, aici într-o capitală europeană, în mijlocul comunității ortodoxe românești din Ungaria avem acest așezământ monahal care ne aduce aminte de tradiția de acasă”.
Ierarhul a precizat că în cei 11 ani românii veniți în Budapesta la studii sau la muncă s-au apropiat foarte mult de Biserică prin așezământul monahal închinat Sf. Ioan.
Mănăstirea a fost înființată în data de 15 ianuarie 2009.
Din obștea monahală fac parte în prezent trei monahii și Protos. David Pop care este atât superiorul Așezământului monahal românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” cât și al Centrului misionar-pastoral și cultural „Sfântul Vasile cel Mare” din Budapesta.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 213, Ultimul acces: 2021-04-20 01:56:15