O sarbatoare a innoirii in orasul hunedorean Petrila - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O sărbătoare a înnoirii în orașul hunedorean Petrila

[2020-01-13]
de Sorin Ionițe

Duminica după Botezul Domnului, 12 ianuarie 2020, a fost o sărbătoare a înnoirii în Biserica „Sfânta Mare Muceniță Varvara” a parohiei Lonea din orașul hunedorean Petrila.
Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei a binecuvântat lăcașul de cult al parohiei în urma lucrărilor de renovare efectuate, a oficiat o Hirotonie, dar și Taina Sfântului Botez.
Slujba de sfințire a fost oficiată dimineața, înainte de Sfânta Liturghie. ©Episcopia Devei și Hunedoarei
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre povățuirea adresată de Mântuitorul Iisus Hristos la începutul propovăduirii Sale, aceea de a avea în permanență o stare de pocăință, pentru a dobândi Împărăția Cerurilor.
Părintele diacon Sorin Dănău a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Sulighete din Protopopiatul Brad. ©Episcopia Devei și Hunedoarei
La finalul slujbei, pentru activitatea desfășurată în mijlocul credincioșilor din Petrila-Lonea, Preotul paroh Marius Herța a fost hirotesit iconom stavrofor, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.
După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Constantin, fiul preotului paroh. ©Episcopia Devei și Hunedoarei

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 217, Ultimul acces: 2021-04-17 01:12:29