7 ani de la moartea Arhiepiscopului Epifanie: IPS Ciprian s-a rugat pentru predecesorul sau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

7 ani de la moartea Arhiepiscopului Epifanie: IPS Ciprian s-a rugat pentru predecesorul său

[2020-01-13]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel, de la a cărui trecere în veșnicie s-au împlinit 7 ani.
În Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, alături de ierarh au slujit mai mulți părinți consilieri și inspectori din Administrația eparhială, protoieriei, ieromonahi și alți preoți din eparhie.
Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre viața și multiplele realizări ale Arhiepiscopului Epifanie, îndemnându-i pe cei prezenți să-l pomenească permanent în rugăciunile lor.
„Perioada de arhipăstorire a Arhiepiscopului Epifanie a fost una prolifică, din multe puncte de vedere. Pentru aceasta, se cuvine să îndreptăm cuvânt de mulțumire către Dumnezeu, Care a lucrat din belșug prin Arhiereul Epifanie, pentru că orice ierarh este, prin excelență, părinte al Bisericii și toți avem datoria creștinească de a-l pomeni cu dragoste, cu sinceritate, în rugăciunile particulare și, de asemenea, la Sfânta Liturghie”.
Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie Norocel a condus Eparhia Buzăului și Vrancei din data de 4 iulie 1982 până la mutarea sa la Domnul, în ziua de 7 ianuarie 2013. Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.
„Vă îndemn pe toți să nu îl dați uitării, mai ales că a fost un părinte contemporan. Aici, în Catedrala Arhiepiscopală pe care a ctitorit-o, dar și în Catedrala Voievodală, unde a slujit, a fost totdeauna aproape de credincioșii care se îmbisericesc în fiecare duminică și sărbătoare și chiar în fiecare zi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.
La final, slujitorii au mers la mormântul fostului arhipăstor al Buzăului și Vrancei din Catedrala Arhiepiscopală unde au oficiat un Trisaghion și au cântat „Veșnica pomenire”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 209, Ultimul acces: 2021-04-21 11:19:40