Congregatia Surorilor Maicii Domnului in drum spre aniversarea primului Centenar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Congregația Surorilor Maicii Domnului în drum spre aniversarea primului Centenar

[2020-01-31]
În ziua de 24 ianuarie 2020, surori din toate cele cinci comunități ale Congregației Surorilor Maicii Domnului (CMD) s-au reunit la Mănăstirea Maicii Domnului – sediul Casei generale, pentru a celebra două evenimente importante pentru viața Congregației. În prima parte a zilei a avut loc comemorarea centenarului consacrării episcopale și instalarea ca Mitropolit al BRU a Părintelui Fondator CMD, dr. Vasile Suciu, eveniment cu semnificații istorice și spirituale deosebite, fiind cel dintâi Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică după constituirea României Mari, prin actul istoric de la 1 decembrie 1918.

Personalitatea acestui mare Ierarh al Bisericii reunește în fiecare an pe fiicele sale spirituale, însuflețite de dorința de a-i păstra vie memoria și de a cunoaște tot mai mult misiunea sa, desfășurată în sânul Bisericii, al neamului și nu în ultimul rând, al Congregației. În cadrul acestui moment comemorativ, pr. Vasile Tofană SJ a prezentat două conferințe. Prima a evocat viața și activitatea Mitropolitului dr. Vasile Suciu, iar cea de-a doua a reliefat carisma și misiunea surorilor CMD astăzi, în lumina valorilor transmise de Părintele Fondator acestei Congregații. Momentul central al zilei l-a constituit celebrarea Sfintei Liturghii, urmată de rânduiala Parastasului pentru odihna veșnică a marelui Ierarh, iubitor de Dumnezeu, lucrător neobosit în via Domnului și întemeietor de școli spre propășirea neamului nostru.
În a doua parte a zilei, Surorile și-au îndreptat privirea spre Centenarul Congregației, eveniment de mare încărcătură spirituală, care se va celebra începând cu 2 februarie 2021. În acest context, Superioara generală a Congregației, Preacuvioasa Maică Teodorina Birtoc, a prezentat Trieniul Aniversar, itinerariu spiritual, formativ și organizatoric, menit s㠄îmbrace” Anul Centenar al CMD din 2021, în „haină de sărbătoare”. Acest Trieniu intitulat: „Chemate să adâncim rădăcinile vocației noastre profetice, în fidelitate față de carisma încredințată și răspunzând în mod creativ semnelor timpurilor”, se va deschide în fiecare comunitate CMD la data de 2 februarie 2020.
Fie ca itinerariul spiritual pe care îl va parcurge Congregația Surorilor Maicii Domnului în acest Trieniu Aniversar să aducă roade bogate în viața Familiei călugărești a CMD și în misiunea ce i-a fost încredințată de Biserică. (sr. M. Paula Cicoș CMD)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 698, Ultimul acces: 2024-04-16 03:59:21