Decada Ecumenica Oradea 2020: Biserica Penticostala Tabor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Decada Ecumenică Oradea 2020: Biserica Penticostală Tabor

[2020-01-24]
Pentru a cincea zi s-au continuat rugăciunile comune în cadrul Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Evenimentul a fost găzduit de această dată de Biserica Penticostală Tabor. Mulțumim pe această cale gazdelor pentru căldura și inima deschisă cu care și-au primit oaspeții.

Biserica Greco-Catolică a fost reprezentată de pr. rector Anton Cioba, care a adus pentru început salutul Preasfințitului Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea. După o scurtă analiză a modului în care a evoluat în Oradea de-a lungul timpului Săptămâna de Rugăciune Pentru Unitatea Creștinilor, analiză din care au rezultat concluzii încurajatoare, conform cărora Bisericile din Oradea colaborează cu adevărat, având agende comune în multe evenimente cotidiene, sociale ori religioase, cum ar fi Marșul pentru Viață ori susținerea Familiei, acestea l-au îndreptățit pe părintele să afirme că în Oradea lucrurile sunt foarte plăcute Domnului. Inclusiv Colecta reprezintă un gest concret pe care îl fac Bisericile împreună, cu alte cuvinte ne întâlnim, ne rugăm și facem fapte bune, fiindc㠄Credința fără fapte este moartă”. În încheiere părintele rector a mulțumit lui Dumnezeu pentru că în acest an, deja suntem zece culte care se întâlnesc și se roagă împreună. La „părtășia” pregătită de Biserica Tabor a participat și Corul Seminarului Teologilor Greco-Catolici, care sub bagheta și îndrumarea profesionistă a maestrului Radu Mureșan, au realizat o interpretare de excepție a unor cântece religioase, care i-a impresionat pe cei prezenți.
În acest an, cuvântul de învățătură în Biserica Tabor a revenit reprezentantului Bisericii Unitariene, părintele paroh Kardos Jozsef, care a transmis un mesaj foarte aplicat și inspirat, pornind de la Evanghelia după Marcu, capitolul 6, versetele 30-44, legate de înmulțirea pâinilor, minune făcută de Isus în contextul în care 5.000 de persoane nu aveau ce să mănânce. „Era o situație de criză cu care s-au confruntat ucenicii. Păreau copleșiți de situație, dar această problemă majoră în final a fost rezolvată print-un miracol de Isus. Din această relatare biblică prin Isus aflăm că în viața omului nimic nu este imposibil dacă are credință în Dumnezeu. Nimic nu este imposibil dacă prin viața pe care ți-o alegi, prin faptele tale, prin atitudinea ta ești aproape de Dumnezeu. […] În căutarea soluțiilor în situațiile noastre de criză, nu trebuie să uităm un singur lucru: gândurile lui Dumnezeu sunt diferite de gândurile noastre. Dumnezeu are soluții la grijile tale, la grijile mele, la grijile tuturor. Când problema ta este în mâna lui Dumnezeu, atunci ești pe drumul cel bun, pe drumul ieșirii din criză. Dumnezeu se folosește de cele cinci pâini și cei doi pești, aceste lucruri uneori considerate puține, despre care tu crezi că nu ajung, ca să aducă saturare la toate lipsurile noastre.”
Vorbitorul a îndreptat apoi atenția spre recunoștință: „Ai cinci pâini și doi pești. Ai cinci pâini: parte de hrană, apă, sănătate, liniște sufletească, bucurie. Ai doi pești: ai un cămin, unde trăiești, unde te retragi, ai cu cine să împarți toate acestea. În fiecare zi din viața ta se întâmplă un miracol, doar trebuie să-ți deschizi ochii, să-ți deschizi sufletul, să fii conștient de asta, și să fii recunoscător. Dacă faci asta, vei vedea că în fiecare zi Dumnezeu este alături de tine, pe lângă problemele și încercările vieții îți dă motive să fi fericit și mulțumit. Nu trebuie să uităm că bucuriile și încercările sunt o piatră de hotar în viețile noastre. Întotdeauna te ajută să-ți aduci aminte: Dumnezeu este alături de tine și când ești fericit și când ai parte de încercări. Acea piatră de hotar, care îți aduce aminte că întotdeauna este un nou început alături de Dumnezeu.”
Decada de rugăciune va continua la Sinagoga Evreilor Mesianici, de pe strada Sucevei nr.23. (Laura Ologu pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 203, Ultimul acces: 2021-04-17 18:17:29