Preot distins cu Ordinul de merit „Cavaler al Culturii Maghiare” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preot distins cu Ordinul de merit „Cavaler al Culturii Maghiare”

[2020-01-23]
Născut în Arad, pr. Tivadar Sándor, paroh romano-catolic, a fost distins în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de aproape cinci decenii, la promovarea culturii și patrimoniului cultural maghiar și munca desfășurată pentru diverse activități caritabile. Cu gradul de „Cavaler al Culturii Maghiare” sunt onorați doar acei oameni de seamă care servesc cu un efort mare cultura maghiară în comunitatea lor, depun o muncă plină de abnegație, cu multe sacrificii, la un standard ridicat.

Pr. Tivadar Sándor, parohul bisericii romano-catolice din Arad-Gai, a avut o contribuție importantă la înființarea și conducerea organizației de caritate „Caritas” din Gai, fiind fondator al Agro-Caritasului din Sânpaul, cu ateliere de tâmplărie, lăcătușerie și strung, unitatea de fierăstrău și este coordonatorul unității de îngrijire oameni bolnavi. Este membru fondator al Asociației „Alma Mater” Arad și susținătorul diferitelor activități culturale. Acum douăzeci de ani, a întreprins renovarea și mansardarea internatului Colegiului „Csiky Gergely” Arad, dirijând o echipă de 12 meșteri, care au lucrat mai mult de 3 ani, la acest proiect.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 223, Ultimul acces: 2021-04-22 13:37:34