Intalnire „Mass-media si proximitatea” la Lourdes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnire „Mass-media și proximitatea” la Lourdes

[2020-01-23]
Pentru al treilea an consecutiv, Sanctuarul de la Lourdes, în Franța, găzduiește Zilele Sfântului Francisc de Sales, cu desfășurare între 22 și 24 ianuarie a.c. În acest an, tema propusă este „Mass-media și proximitatea”. Întâlnirea – la care participă circa 250 de jurnaliști din mass-media catolice proveniți din 25 de țări, redactori și responsabili pentru comunicare din cadrul Bisericii Catolice – este organizată de Departamentul pentru Comunicare al Sfântului Scaun și de Federația Mass-Media Catolice, cu participarea Asociației Signis, a Conferinței Episcopilor din Franța și a Sanctuarului de la Lourdes.

În cadrul Zilele Sfântului Francisc de Sales se acordă premiul jurnalistic „Părintele Jacques Hamel”. Distincția, introdusă în urmă cu trei ani, dorește să onoreze memoria preotului francez în vârstă de 85 de ani, ucis de doi teroriști islamici în 2016, în timp ce celebra Sfânta Liturghie în biserica „Saint’Enttienne-du-Roubray”. Și această a 24-a ediție are un puternic caracter internațional care se reflectă și în compoziția delegației Departamentului pentru Comunicare, alcătuită din jurnaliști din Germania, Burkina Faso, Franța, Italia și Slovenia. La întâlnirea de la Lourdes participă prefectul Departamentului pentru Comunicare, Paolo Ruffini, și directorul editorial, Andrea Tornielli. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 210, Ultimul acces: 2021-04-14 08:55:13