SRUC Iasi 2020: A cincea zi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC Iași 2020: A cincea zi

[2020-01-23]
Miercuri, 22 ianuarie 2020, în biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași a avut loc a cincea celebrare ecumenică din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an, în prezența PS Iosif Păuleț, Episcopul Diecezei de Iași. Tema propusă pentru această zi a fost „Forța: Frângerea pâinii pentru călătorie”, temă ce o regăsim și în textele biblice propuse pentru această zi. În prima lectură din Faptele Apostolilor, Paul, după ce îi îndemnă pe oameni să mănânce, îi mulțumește lui Dumnezeu și frânge pâinea.

În Evanghelia după Sfântul Marcu se prezintă cum „Isus a văzut o mare mulțime și i s-a făcut milă de ei pentru că erau ca oile care nu au păstor; și a început să-i învețe multe”. Apoi a hrănit mulțimea. Având numai cinci pâini și doi pești, Isus „ridicându-și ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat discipolilor ca să le pună în fața lor; și a împărțit cei doi pești la toți. Au mâncat toți și s-au săturat”. Frângerea pâinii este o imagine frumoasă a unității noastre cu Cristos și între noi, credincioși de diferite confesiuni. Când rupem pâinea și o împărtășim, ne amintim că fiecare dintre noi este capabil să trăiască și să crească spiritual, deoarece Cristos se oferă ca hrană pentru sufletele noastre.
Pe măsură ce ne adunăm anual în întreaga lume pentru a ne ruga pentru unitatea creștinilor, ni se amintește de importanța bunătății în dialogul și relaționarea cu ceilalți, care duce la creșterea unității. Facem acest lucru într-o lume în care separarea și divizarea împiedică căutarea unității creștine. Deși ne întrebăm dacă efortul nostru va avea un rezultat, putem doar să ne punem încrederea în Dumnezeu, că va trimite Duhul unității între noi și vom ajunge la ziua în care toți creștinii vor împărtăși Cina Domnului la aceeași masă. (Diana Farcaș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 218, Ultimul acces: 2021-04-17 04:57:22