Decada Ecumenica Oradea 2020: Biserica Unitariana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Decada Ecumenică Oradea 2020: Biserica Unitariană

[2020-01-23]
Pentru a patra zi s-au continuat rugăciunile comune în cadrul Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Evenimentul a fost găzduit de această dată de Biserica Unitariană, prin părintele paroh Kardos Jozsef. Îi mulțumim pe această cale pentru străduință și bunăvoință în a crea o atmosferă deosebit de primitoare, caldă și familiară pentru toții învitații care i-au trecut pragul, indiferent de religie ori etnie.

Biserica Greco-Catolică a fost reprezentată de pr. Răzvan Iacob Vasile, vicar judecătoresc al Eparhiei de Oradea, care a adus pentru început salutul Preasfințitului Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea. Părintele a făcut o paralelă între călătoria noastră pe marea neliniștită a vieții în căutarea unității și călătoria apostolului Pavel, pe corabia care naufragia în drum spre Creta, sfătuindu-ne să ne abandonăm în mâinile Providenței Divine, lăsând deoparte tot ceea ce ne împiedică și ne divide, luând modelul lui Pavel, care „a devenit un far de pace și unitate pentru toți cei care se aflau pe navă, care au prins din nou curaj, uniți de o nouă speranță: de credința în Cuvintele lui Cristos!”
În acest an, cuvântul de învățătură în Biserica Unitariană a revenit reprezentantului Comunitatății Evreilor Mesianici, Doru Prescure Avner. Între altele, acesta a spus: „Știm din Scripturi că nimeni nu poate face atâta bine încât să merite Raiul. Împărăția Sa este în veșnicie, pentru a o merita nu există atâtea fapte bune câte s-ar putea face în cca 80-90 de ani de viață pământească încât să echivaleze cu ceva ce are o valoare veșnică. Nici dacă omul din clipa nașterii sale și până ce moare ar face doar fapte bune. Al doilea motiv pentru care prin puterile proprii nu se poate intra în Împărăția Cerurilor este problema păcatelor. Păcatele nu se iartă și nu se șterg sau anulează prin fapte bune. Iar de păcătuit toți oamenii au păcătuit. De aceea, Creatorul a stabilit ca sacrificiul Fiului Său să fie ispășirea și astfel singura soluție de iertare a păcatelor pentru a ajunge în Împărăția Sa.
Cu toate acestea, deși motivația credinciosului este diferită de cel a necredinciosului, bunătate și milă și noi trebuie să avem chiar și față de dușmani. Adon Yeshua HaMashiach spune: ‘Binecuvântați sunt cei miloși pentru că ei vor avea parte de milă’. Această afirmație sună ca o promisiune foarte bună. Însă Yaakov ha’shaliach face o afirmație în scrisoarea sa pentru credincioși care nu mai pare a fi o promisiune roză ci un averisment foarte serios. Și care sună astfel: ‘Fiindcă judecata va fi fără milă față de cel ce n-a arătat mil㒠(Yaakov 2,13). Cu alte cuvinte, noi credincioșii trebuie să arătăm milă mult mai mult decât o fac necredincioșii. Pentru că El ne-a chemat să fim lumina lumii. Dacă lumina noastră nu o va întrece pe a lor atât ca sursă, cât și ca motivație dar și ca intensitate, atunci ei nu vor veni la Lumina adevărată. Și să nu uităm că noi nu suntem miloși și nu facem bine ca să fim salvați ci pentru că am fost deja salvați prin credința în El. Dacă într-adevăr Îl avem pe El în inimile noastre.”
Vă mulțumesc pentru atenție și fiți binecuvântați!
Înainte de binecuvântarea finală, pr. Kardos Jozsef a reamintit despre colecta gestionată în acest an de Biserica Evanghelică-Lutherană. În continuare suntem așteptați cu toții, cu mult drag, la Biserica Penticostală Tabor, situată pe strada Meiului, la numărul 2. (Laura Ologu pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 881, Ultimul acces: 2024-04-24 01:48:29