Decada Ecumenica Oradea 2020: Biserica Betania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Decada Ecumenică Oradea 2020: Biserica Betania

[2020-01-22]
A treia zi a Decadei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor s-a desfășurat în Biserica Betania, unde s-au rugat împreună reprezentanții celor zece culte creștine participante, respectiv Biserica Romano-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Betania, Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Penticostală Tabor, Biserica Unitariană, Comunitatea Evreilor Mesianici, Biserica Ortodoxă și Biserica Greco-Catolică.

„Să lăsăm în mâna Domnului toate grijile cu care am venit” a fost propunerea gazdelor, astfel încât să ne putem bucura cu adevărat de acest timp de rugăciune comună. Biserica Greco-Catolică a fost reprezentată de pr. Mihai Vătămănelu, Vicar general al Eparhiei de Oradea, care ne-a încurajat „să mergem împreună”, amintind îndemnul Papei Francisc la vizita efectuată în România, ocazie cu care au fost beatificați cei șapte Episcopi martiri greco-catolici. De-asemenea, pr. Mihai Vătămănelu a atras atenția asupra familiei, care în ziua de astăzi este tot mai încercată, cedează tentațiilor și ajunge să se destrame. Părintele a oferit și soluția, care constă în iubire și unitate, iar pentru a rezista împreună avem nevoie să ne amintim de rugăciunea lui Cristos de „a fi una”.
În acest an, cuvântul de învățătură în Biserica Betania a revenit reprezentantului Bisericii Romano-Catolice. Preasfințitul Laszlo Bocskei a ținut să transmită un „mesaj din inimă”. Deși în zilele noastre ne simțim adesea „pe o cale care nu duce nicăieri, dacă vrem o lume mai bună și o viață mai prosperă, în care Biserica noastră să își poată duce mesajul mai departe, se impune să fim suficient de puternici în credință. Cuvântul lui Dumnezeu este foarte clar și nu permite nici o nuanțare, având aceeași valoare fată de fiecare, fără a favoriza.” În lumina textelor evanghelice recomandate nu suntem pierduți, ci dimpotrivă, avem o șansă gratuită, o viață făr㠄balastul” care ne trage în jos. Tot din lumina Evangheliei aflăm că apostolul Pavel nu a fost doborât de eșecul său, și, mai ales, nu a renunțat la credință. Mesajul primit de către participanți a fost unul de încredere, de credință și de omenie. Invitații au fost încurajați să învețe comunicarea în limbajul lui Cristos, acela al iubirii.
O întrebare ar trebui să ne atragă zilnic atenția, și anume: „Sunt eu o binecuvântare pentru aproapele meu? Iar dacă ne recunoaștem ca ucenici ai lui Cristos, tot nu este suficient. Dacă ești ucenic, fă ucenici, deoarece mesajul trebuie să meargă mai departe !” Pentru al patrulea an consecutiv, cultele participante la Decada de Rugăciunea pentru Unitatea Creștinilor din Oradea propun împreună o colectă, ca gest caritabil concret și comunitar. Colecta este coordonată în acest an de Biserica Evanghelică-Luterană iar fondurile sunt destinate unei grădinițe. Decada de rugăciune va continua la Biserica Unitariană, de pe strada Nicolae Jiga nr.72, unde din nou suntem așteptați cu toții de către gazde cu mult drag. (Laura Ologu pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 878, Ultimul acces: 2024-04-27 05:25:22