Episcopii ce au vizitat Tara Sfanta cer ajutor international - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii ce au vizitat Țara Sfântă cer ajutor internațional

[2020-01-20]
În urma unei călătorii în Țara Sfântă, un grup de Episcopi din Statele Unite și Europa au solicitat guvernelor țărilor lor să recunoască statul Palestina și să aplice dreptul internațional în Israel și în regiune pentru a promova pacea și justiția. „Suntem impresionați de rezistența și credința lor, de atâta timp, într-o situație care se înrăutățește tot mai mult”, au spus Episcopii despre cei ce trăiesc în Țara Sfântă, într-o declarație din 16 ianuarie.

În declarație mai citim că Episcopii din Țara Sfânt㠄au deplâns eșecul comunității internaționale în a ajuta la instaurarea dreptății și păcii aici, în locul nașterii lui Cristos. Guvernele noastre trebuie să facă mai mult pentru a-și îndeplini responsabilitățile pentru respectarea dreptului internațional și pentru protejarea demnității umane. În unele cazuri, ele au devenit în mod activ complice la răul conflictelor și ocupației.” Episcopii fac parte din grupul de coordonare pentru Țara Sfântă, care a fost fondat de Conferința Episcopilor Catolici din Anglia și Țara Galilor și este format din Episcopi din SUA și Europa. Pe lângă călătoria lor anuală în Țara Sfântă, grupul promovează conștientizarea, acțiuni și rugăciuni pentru regiune.
În timpul călătoriei din 11-16 ianuarie, Episcopii i-au vizitat pe creștinii din Gaza, Ierusalimul de Est și Ramallah. Mai apoi, prelații au spus că este „dureros de clar” că condițiile de viață pentru oamenii din Țara Sfântă se înrăutățesc, în special „în Cisiordania, unde surorilor și fraților noștri li se refuză chiar drepturile de bază, inclusiv libertatea de mișcare”. „În Gaza, deciziile politice ale tuturor părților au dus la crearea unei închisori în aer liber, cu abuzuri asupra drepturilor omului și cu o criză umanitară profundă. Am fost întâmpinați de familii al căror obiectiv este supraviețuirea zi după zi și ale căror aspirații au fost reduse la elementele esențiale precum energia electrică și apa curată”, au spus ei.
Au mai spus că Episcopii locali avertizează c㠄oamenii se confruntă cu dispariția speranței pentru o soluție durabilă”. Și adaugă: „Am asistat la această realitate, în special privind modul în care construcția așezărilor și a zidului de separare distrug orice perspectivă pentru existența în pace a două state”. Episcopii au încurajat guvernele propriilor țări să găsească soluții politice pentru conflictele din Țara Sfântă, inclusiv „insistând asupra aplicării dreptului internațional; urmând conducerea Sfântului Scaun în recunoașterea Palestinei; răspunzând preocupărilor privind securitatea Israelului și dreptul tuturor la a trăi în siguranță; opunându-se cu hotărâre actelor de violență și abuzurilor asupra drepturilor omului de către orice parte.” Vaticanul a recunoscut statul palestinian în mai 2015.
Episcopii au mulțumit surorilor, preoților și laicilor din regiune care oferă servicii precum educație și asistență medicală populațiilor vulnerabile și au încurajat sporirea numărului de creștini care fac pelerinaje în Țara Sfântă, invitându-i să implice comunitățile locale în călătoriile lor. „Prin efectuarea acestor pași, comunitatea internațională poate fi în mod semnificativ solidară cu acei israelieni și palestinieni care refuză să renunțe la lupta non-violentă pentru justiție, pace și drepturile omului”, au adăugat prelații. „Ne rugăm pentru pacea Ierusalimului.” Delegația i-a inclus pe Episcopul Declan Lang de Clifton, președintele grupului; Arhiepiscopul Timotei Broglio al Arhidiecezei Militare din SUA; Episcopi din toată Europa și un Episcop anglican.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 863, Ultimul acces: 2024-02-29 03:47:26