Nu prea acordam importanta sufletelor noastre, atentioneaza Episcopul Oradiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nu prea acordăm importanță sufletelor noastre, atenționează Episcopul Oradiei

[2020-01-20]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Sofronie a semnalat în omilia duminicală tendința generală de a ne îndrepta mai mult spre cele materiale în detrimentul celor spirituale. „Nu prea acordăm importanță sufletelor noastre”, a spus ierarhul în predica rostită la parohia Oradea-Vii.
Episcopul Oradiei a semnalat c㠄trăim mai mult trupește, pentru trup și din perspectiva trupului, decât din cea a sufletului”.
„Ne îngrijim atât de puțin de sufletele noastre, iar aceasta se vede, în viața de zi cu zi, prin manifestările noastre din viața lăuntrică, dar mai ales din cea exterioară, pentru că din prisosul inimii vorbește omul. Așa cum avem viața lăuntrică, o avem și pe cea din afară, și cum ea este împuținată înăuntru, nu are cum să arate altceva decât împrăștiere pe dinafară”, a precizat Episcopul Oradiei.
La ectenia pentru cei adormiți au fost pomeniți ctitorii bisericii, dar și părintele Lucian Roșu, trecut recent în veșnicie.
Pr. Gheorghe Nemeș, coordonatorul proiectului social-filantropic Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe al Parohiei Oradea-Vii, care se derulează de aproape zece ani, a mulțumit ierarhului „pentru binecuvântarea pe care a adus-o prin prezența și slujirea în biserica enoriei Oradea-Vii”.
Pr. Gheorghe a precizat că va intensifica lucrarea socială în acest an în care sunt comemorați filantropii ortodocși români la nivelul Patriarhiei Române.
Ierarhul a felicitat comunitatea parohială din Oradea pentru „bogata lucrare misionară și duhovnicească pe care o desfășoar㔠și a urat la mulți ani părintelui Gheorghe Nemeș cu prilejul împlinirii a 77 de ani de viață.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 869, Ultimul acces: 2024-03-03 03:14:39