Mitropolitul Clujului a sfintit iconostasul Paraclisului Parohiei romanesti din Passau-Vilshofen - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Clujului a sfințit iconostasul Paraclisului Parohiei românești din Passau-Vilshofen

[2020-01-20]
de Mihail Mere-Albe

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat în Duminica a 29-a după Rusalii slujba de sfințire a iconostasului din cadrul paraclisului Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Passau-Vilshofen, Germania.
Ierarhul a vizitat comunitatea românescă din Germania cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, informează Mitropolia Clujului.
Vizita Înaltpreasfinției Sale a debutat sâmbătă cu oficierea Tainei Sfântului Maslu. Duminică, după sfințirea catapetesmei, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul din Passau-Vilshofen.
Noua catapeteasmă a fost sculptată în România, în localitatea Horea, iar icoanele au fost pictate la Mănăstirea Ponor din Județul Alba.
Paraclisul Parohiei Passau-Vilshofen este amenajat într-o clădire din incinta abației benedictine Schweklberg din Vilshofen.
Recent, comunitatea ortodoxă a achiziționat un teren și a obținut autorizațiile necesare pentru a începe construcția unei biserici.
Parohia a fost înființată în 2017 și deservește peste 200 de familii din mai multe orașe din zona Passau.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 837, Ultimul acces: 2024-02-22 23:40:50