Profesorul de religie de peste Prut: Sa incerc macar sa fac bine este cea mai mare bucurie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Profesorul de religie de peste Prut: Să încerc măcar să fac bine este cea mai mare bucurie

[2020-01-23]
de Mihail Mere-Albe

„Pentru mine, să încerc măcar să fac bine este cea mai mare bucurie. Atunci când reușesc să ofer ceva celui aflat în necaz, nu mai simt oboseală, nu simt greutăți, doar că am reușit să urmez învățăturile lui Hristos“, a spus Vasile Postolachi într-un interviu pentru Adevărul.
De trei ani, de când a ajuns titular la Școala Rădăuți, Prut, Vasile Postolachi nu s-a rezumat doar la activitatea de la catedră.
Vasile Postolachi a organizat, din bursa lui de doctorat, un tur de trei zile al celor mai importante obiective turistice din Neamț și Suceava pentru 8 copii din Botoșani și 8 din Republica Moldova.
A ajutat Gimnaziul din Cioara, raionul Hîncești, care a intrat în renovare și nu dispunea de fondurile necesare pentru reabilitare.
Cea mai recentă acțiune, campania „Bucuria de a bucura”, a reunit spanioli și români, ortodocși și catolici, oameni cu suflet mare cu scopul de a bucura familii cu posibilități materiale reduse din 7 localități din România și Republica Moldova.
„Eu predau religie, încerc să-i fac pe copii mai buni. Mergem la oameni nevoiași să-i ajutăm, cum putem. Dacă eu văd că acești copii sunt mai buni, atunci pot spune că ora de religie și-a făcut efectul“, spune Vasile Postolachi.
Teoria pentru el nu reprezintă totul, ci partea practică a orei de religie.
„Partea practică a religiei este să încercăm să fim mai buni. Eu nu mă axez pe teorie. Hristos s-a născut sărac pe acest pământ și ne invită a-l găsi în cei săraci și în bucuria sinceră a copiilor”, spune Vasile Postolachi.
Planurile sale de a-i ajuta pe cei cu posibilități materiale reduse nu se opresc aici:
„Dacă mă ține Dumnezeu sănătos, nu mă voi opri niciodată. Aceasta este, poate, menirea mea”,

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 196, Ultimul acces: 2021-04-14 05:07:22