Viata cuviosului Iosif Isihastul a devenit subiect de film. Jonathan Jackson, in rolul principal - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Viața cuviosului Iosif Isihastul a devenit subiect de film. Jonathan Jackson, în rolul principal

[2020-01-23]
de Gheorghe Anghel

Renumitul actor Jonathan Jackson interpretează rolul principal în documentarul dedicat cuviosului Iosif Isihastul. Trailerul a fost uploadat în mediul online, urmând ca în viitorul apropiat să aibă loc lansarea oficială a filmului.
Cuviosul Iosif Isihastul a fost o personalitate marcantă a Ortodoxiei secolului XX.
Cu prilejul ultimei vizite efectuate în Sfântul Munte, Patriarhul Ecumenic a anunțat canonizarea cuviosului Iosif, împreună cu alți trei monahi aghioriți.
Într-un interviu acordat pentru Orthodoxia News Agency, Jonathan Jackson a vorbit despre experiența acumulată în urma documentarului și a numit rolul una dintre cele mai mari provocări ale carierei sale și o mare binecuvântare.
„Totul a fost incredibil. A fost ca un vis devenit realitate”, a precizat Jonathan Jackson.
Actorul a explicat că obiectivul documentarului a fost să prezinte lumii viața interioară a unui ascet.
Proiectul cinematografic a implicat o puternică transformare interioară. Dacă în alte situații, rolurile pe care le-a interpretat implicau mai mult dialog, de data aceasta situația a fost total diferită pentru că era vorba despre un monah care petrecea mult timp în liniște și rugăciune.
„Au fost câteva rugăciuni, dar nu a fost prea mult dialog. A fost ca și când ai filma un film mut, un film dramatic”.
Jonathan Jackson a declarat că cel mai mult l-a impresionat la Cuviosul Iosif Isihastul dragostea pentru Dumnezeu și Maica Domnului.
„Avea o iubire pentru Hristos foarte puternică, consumatoare. Tot ce făcea (postul, privegherile) se datora iubirii pentru Dumnezeu, pentru că se oferea în totalitate Lui și se ruga pentru lume. Este aproape imposibil să înțelegi rațional această viață”, a spus actorul american.
Părintele Iosif Isihastul
Cuviosul Iosif Isihastul s-a născut în anul 1898 în Insula Paros (Arhipelagul Ciclade) din Grecia, fiind botezat cu numele de Francisc.
Orfan de tată încă de mic, tânărul Francisc a plecat la vârsta adolescenței să lucreze în portul Pireu, iar apoi s-a înrolat în armată.
După împlinirea stagiul militar, a întâlnit în Atena pe un monah aghiorit de la o chilie din Karyes, pe care l-a rugat să îl ia cu sine atunci când se va întoarce în Sfântul Munte Athos.
A împărțit toată averea sa săracilor și celor din casa lui și a luat hotărârea definitivă de a pleca în Sfântul Munte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 194, Ultimul acces: 2021-04-14 05:08:01