Episcopul nigerian a fost eliberat la cinci zile dupa rapire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul nigerian a fost eliberat la cinci zile după răpire

[2021-01-02]
Mons. Moses Chikwe
Un Episcop catolic din Nigeria, care a fost răpit duminică, a fost eliberat nevătămat, potrivit Arhidiecezei de Owerri. Dieceza din sud-estul Nigeriei a anunțat într-o postare pe rețelele sociale la sfârșitul zilei de 1 ianuarie că Episcopul Moses Chikwe și șoferul său, Ndubuisi Robert, au fost eliberați de răpitorii lor „nevătămați și fără răscumpărare”. „Mai multe detalii vor veni în curând”, a continuat anunțul. „Lui Dumnezeu să îi fie gloria.” Postarea era însoțită de o fotografie, cu cuvintele: „Bun revenit iubitului nostru Episcop. Dumnezeu a auzit rugăciunile poporului Său”. Mons. Chikwe, Episcop auxiliar de Owerri, a fost răpit de bărbați înarmați neidentificați în seara zilei de duminică, 27 decembrie, în Owerri, capitala statului nigerian Imo.

Ziarul nigerian „The Sun” a raportat că Episcopul a fost răpit „alături de șoferul său, în mașina oficială”, și că vehiculul a fost găsit mai târziu în sensul giratoriu Assumpta, iar despre ocupanți s-a dedus că au fost duși la o destinație necunoscută. Episcopii din Nigeria au cerut rugăciuni pentru siguranța și eliberarea Mons. Chikwe, în vârstă de 53 de ani. Catolicii din sudul Californiei s-au rugat și ei pentru întoarcerea în siguranță a Episcopului. Pr. Chikwe a slujit câțiva ani ca preot în Dieceza de San Diego, înainte de a se întoarce în țara sa. Chikwe a fost hirotonit preot la 6 iulie 1996, în Nigeria, după care și-a finalizat masteratul în administrație educațională la Universitatea Loyola Marymount din Los Angeles și doctoratul în educație la UCLA. Pr. Chikwe a slujit timp de șase ani ca preot la Catedrala Sf. Iosif din centrul orașului San Diego și la V.A. Spital din La Jolla în calitate de capelan; a celebrat adesea Liturghia la parohia Sf. Marcu din San Marcos, California.
S-a întors acasă, în Dieceza sa, unde a devenit director cu educația și a fost consacrat Episcop auxiliar la 12 decembrie 2019. Într-o declarație din 29 decembrie, Arhiepiscopul Anthony Obinna de Owerri îi îndemna „pe toți cei ce cred în Cristos și pe toți oamenii de bunăvoinț㔠să nu ia în considerare informațiile că răpitorii l-au ucis pe Episcopul Chicwe. „Aceste informații sunt neconfirmate, înșelătoare și nu provin de la Arhidieceza catolică de Owerri”, a adăugat el. Răpirea Episcopului Chikwe este cea mai recentă dintr-o serie de răpiri care au vizat clericii din Nigeria, dar răpirile anterioare au implicat preoți și seminariști, nu Episcopi. Recent, Departamentul de Stat al SUA a enumerat Nigeria printre cele mai defectuoase țări din perspectiva libertății religioase, în șir cu China, Coreea de Nord și Arabia Saudită.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2267, Ultimul acces: 2024-07-12 20:02:54