Zile de reculegere pentru tineri la Barticesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zile de reculegere pentru tineri la Barticești

[2021-01-01]
01.01.2021, Iași (Catholica) - La finalul unui an în care descurajarea ne-a bătut la ușă și zgomotul ne-a copleșit, în perioada 28-30 decembrie 2020, la Casa „Maica Speranța” din Barticești, 13 tineri au participat la zile de reculegere cu tema „A strălucit o lumină”. Însoțiți fiind de Familia Iubirii Milostive am luat parte atât la momente de îmbogățire spirituală, cât și la cele dedicate formării umane, avându-l mereu în centru pe Pruncul Isus și cinstind-o pe Sfânta Maria cu ajutorul căreia el ne-a devenit frate și prieten.
Fiecare zi a fost încununată de Sfânta Liturghie și de momentele de cateheză și reculegere personală. În cadrul catehezelor ținute de pr. Fernando și pr. Iosif am fost invitați să privim la Sfânta Fecioară, la răspunsul ei hotărât care poate deveni și al nostru. Maria este un exemplu perfect pentru orice chemare, iar asemenea ei și noi suntem îndemnați să pornim întotdeauna de la Cristos în vocațiile proprii pe care Dumnezeu nu întârzie să ni le facă cunoscute. Un aport important în momentele de formare au avut-o surorile ce ne-au însoțit în aceste zile. Sr. Cecilia împreună cu sr. Alina ne-au încurajat să profităm de aceste zile de comuniune pentru a întări raportul nostru cu Dumnezeu, să împărtășim din trăirile noastre, să fim deschiși formării unor noi prietenii și să fim sinceri cu noi înșine și cu ceilalți.
Pr. Daniel, prezent la Sfânta Liturghie din prima zi, ne-a îndemnat să strălucim, „căci sfinții nu strălucesc în cer, ci aici, pe pământ, și doar fiind diferit, primind și dăruind iubire putem fi lumină”. Momentele de formare umană au început cu Maria Gherghel care, lucrând la Asociația „Familia și Viața”, a dorit să ne ajute să înțelegem sexualitatea ca trăsătură a demnității umane. Am discutat despre relațiile sănătoase care sunt necesare mai ales în tinerețe și despre cum nu ar trebui să dăm uitării niciodată c㠄trupul fiecăruia este Templul Duhului Sfânt”. Adriana Crăiuț ne-a oferit o mărturie impresionantă despre iubirea și pasiunea pe care ea, împreună cu cei de la Casa Share, o pune în dăruirea voluntară și dezinteresată spre a ajuta fiecare om sărman să ducă o viață mai bună. A fost o dovadă vie că voluntariatul te poate face o sursă inepuizabilă de lumină. Psihologul Cătălina Bostan ne-a vorbit despre importanța cunoașterii și încrederii de sine și în aproapele care, pusă în mâinile Domnului, ne formează spre a deveni cea mai bună variantă a noastră. (sr. Alina Balint pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2224, Ultimul acces: 2024-07-19 18:44:44