Comisia mass-media a Episcopilor spanioli: A comunica adevarul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comisia mass-media a Episcopilor spanioli: A comunica adevărul

[2021-01-16]
„Provocările comunicării din zilele noastre: întrebarea și angajamentul de a comunica adevărul”. Aceasta este tema Adunării anuale organizată de Comisia pentru comunicații sociale din cadrul episcopatului spaniol. Reuniunea de lucru este programată să aibă loc între 25 și 27 ianuarie, în modalitate on-line, din cauza pandemiei în curs. Programul include și prezentări legate de împlinirea – în 2020 – a 100 de ani de la nașterea Fericitului Manuel Lozano Garrido. „Lolo” – cu era chemat de cei apropiați – a fost un scriitor și jurnalist spaniol laic care, în urma unei boli, a fost țintuit într-un scaun cu rotile. În cadrul întâlnirii se va face o prezentare a inițiativelor organizate cu acest prilej.

În data de 26 ianuarie, programul întâlnirii prevede expunerea secretarului general al Conferinței Episcopale din Spania, cu tema „Cuvinte furate”. Reuniunea include, de asemenea, o masă rotundă cu privire la unele reviste cu caracter religios pentru a evalua și aprofunda oportunitatea publicării pe suport de hârtie sau on-line. Pe 27 ianuarie, Nunțiul Apostolic în Spania, Mons. Bernardito Auza, va vorbi despre tema aleasă pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale -„Vino și vezi!” (In 1,46) – și despre mesajul Papei Francisc prilejuit de această celebrare. La finalul reuniunii, la Madrid, la sediul Conferinței Episcopale, va avea loc ceremonia de decernare a premiului „Bravo! 2020” – care se acordă unor profesioniști din domeniul comunicațiilor sociale care s-au distins prin serviciul adus demnității umane, drepturilor omului și valorilor evanghelice. De asemenea, va fi acordat un premiu special Asociației Presei din Madrid, la împlinirea a 125 de ani de activitate. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 674, Ultimul acces: 2024-04-10 03:52:24