Miercurea Cenusii 2021: Indicatii de la Vatican in context de pandemie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Miercurea Cenușii 2021: Indicații de la Vatican în context de pandemie

[2021-01-15]
Miercurea Cenușii
Vaticanul a oferit marți îndrumări privind modul în care preoții pot distribui cenușa în Miercurea Cenușii, în contextul pandemiei coronavirusului. Congregația pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor a publicat o notă pe 12 ianuarie, îndrumând preoții să spună formula pentru distribuirea cenușii o singură dată tuturor celor prezenți, în loc să o spună fiecărei persoane în parte.

„După ce s-a rostit rugăciunea de binecuvântare a cenușii și după ce s-a stropit cu apă sfințită, fără a spune nimic, preotul, îndreptat spre cei prezenți, spune o singură dată pentru toți formula ca în Liturghierul Roman: ‘Convertiți-vă și credeți în evanghelie’, sau: ‘Amintește-ți, omule, că ești pământ și în pământ te vei întoarce’. După aceea preotul își dezinfectează mâinile și ia masca de protecție a nasului și gurii, apoi impune cenușa celor care se apropie de el sau, dacă este oportun, el însuși se apropie de cei care stau în picioare la locul lor. Preotul ia cenușa și o lasă să cadă pe capul fiecăruia, fără a spune nimic.”
Nota a fost semnată de Cardinalul Robert Sarah, ca prefect al Congregației, și de Arhiepiscopul Arthur Roche, secretarul dicasterului. Miercurea Cenușii cade în acest an pe 17 februarie. În 2020, aceeași Congregație a oferit diferite instrucțiuni preoților pentru administrarea Sacramentelor și celebrarea Liturghiei în context de pandemie, inclusiv privind Paștele, care în multe țări a căzut în perioadă de lockdown, în care erau interzise Liturghiile cu public.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 763, Ultimul acces: 2024-04-29 23:15:05