SRUC Iasi 2021, a treia zi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC Iași 2021, a treia zi

[2021-01-21]
Ziua a treia din Săptămâna de Rugăciune pentru Unirea în Credință a Tuturor Creștinilor i-a condus pe credincioșii din Iași și din împrejurimile Iașului spre parohia Dancu. Biserica „Regina Sfântului Rozariu” a fost locul de unde miercuri, 20 ianuarie 2021, s-au înălțat rugăciuni pentru ca dorința lui Isus de la Cina cea de taină să devină cât mai curând realitate: „Ca toți să fie una”. Creștini catolici și ortodocși, însoțiți de mai mulți preoți, i-au cerut încă o dată lui Dumnezeu să împlinească dorul de unitate al poporului creștin.

Celebratul principal al acestui moment de rugăciune a fost pr. dr. Iosif Antile, responsabil cu Oficiul pentru Ecumenism în cadrul Diecezei de Iași. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Iulian Robu, profesor și formator la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași. În omilia sa, plecând de la evanghelia care îl arăta pe Isus ca model de slujire și de iubire, părintele a subliniat necesitatea ca pe drumul unității să creștem în iubire, iertare și slujire. Făcând referință la episodul spălării picioarelor ucenicilor, părintele a subliniat faptul că nu întâmplător Isus se pleacă asupra picioarelor discipolilor săi. Picioarele sunt într-un fel memoria itinerariului vieții noastre; picioarele poartă întipărite drumul pe care a călcat și pe care l-a străbătut fiecare om. Faptul că Isus spală tocmai picioarele vrea să arate că nu este cale care să ne conducă prea departe de el. Iar iubirea lui Cristos este mai puternică decât orice trădare, decât orice deviere de la drumul unități.
Făcând apel la diferitele tradiții pe care creștinii le urmează, părinte Iulian ne-a invitat încă o dată să conștientizăm câte valori avem împreună: Sfânta Scriptură, credința în unica și nedespărțita Treime, credința în Euharistie… Iar drumul spre unitate poate rodi mai puternic atunci când are la bază umilința. După predică, credincioșii l-au lăudat împreună pe Dumnezeu pentru darul credinței, au primit stropirea cu apă sfințită și l-au invocat împreună pe Dumnezeu Tatăl, recunoscându-se ca adevărați fii ai Celui Preaînalt. În încheiere, pr. Pius-Petru Iancu, parohul comunității din Dancu, a mulțumit tuturor oaspeților pentru onoranta vizită, pentru momente de rugăciune trăite împreună, subliniind responsabilitatea comunității din Dancu, care de acum trebuie să fie martoră și promotoare a comuniunii și unității dorite de Isus. (Surorile Oblate ale Inimii Neprihănite pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 673, Ultimul acces: 2024-03-05 00:43:14