Biserica din Fedesti, construita cu mari sacrificii in timpul razboiului, are nevoie urgenta de consolidare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica din Fedești, construită cu mari sacrificii în timpul războiului, are nevoie urgentă de consolidare

[2021-01-20]
de Ștefana Totorcea

Părintele Ioan Agarici, parohul din Fedești, comuna Șuletea, județul Vaslui, a anunțat marți că Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitate intră într-un amplu proces de consolidare. Sfântul lăcaș se află într-o stare precară și are nevoie de sprijin financiar pentru reabilitare.
Biserica din Fedești a fost construită între anii 1937-1947, cu mari sacrificii din cauza războiului, a spus părintele paroh Ioan Agarici. Din cauza cutremurelor succesive prin care a trecut de atunci, lăcașul are acum nevoie urgentă de reparații în valoare de 83.000 de euro.
„Biserica «Nașterea Maicii Domnului» din Fedești a fost ridicată cu mari sacrificii. Aceasta a fost înzestrată în toamna lui 1945 cu o valoroasă catapeteasmă de la Sfânta Episcopie a Hușilor, în prezent veche de aproximativ două secole”, a declarat parohul.
„Lucrările de construcție au fost executate în vremuri grele, de război, de molimă și foamete, iar cutremurul devastator din noiembrie 1940 a distrus partea superioară a construcției iar clopotnița s-a prăbușit. Toate acestea nu au putut opri împlinirea misiunii celor care și-au asumat-o”, a adăugat el.
„Exteriorul a fost consolidat în cursul anilor trecuți, însă interiorul clădirii se află în prezent într-o stare precară și obligă la acțiuni de consolidare urgente, a mai precizat Părintele Paroh Ioan Agarici.
Pentru donații
RO36 RNCB 0261 0235 4052 0001 deschis la BCR
Pr. Ioan Agarici
tel. 0758.844.246
agarici.ioan@yahoo.com

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 617, Ultimul acces: 2024-02-26 23:47:57