Dumnezeu doreste nu doar vindecarea, ci si mantuirea noastra: Episcopul Sofronie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dumnezeu dorește nu doar vindecarea, ci și mântuirea noastră: Episcopul Sofronie

[2021-01-20]
de Iulian Dumitrașcu

În Duminica celor 10 leproși, Episcopul Sofronie al Oradiei a slujit la Parohia Oradea-Centrală, Biserica cu Lună, unde a explicat ce ne, respectiv, își dorește Dumnezeu de la noi.
În episcopul biblic relatat (Luca 17:12-19), nu regăsim doar dimensiunea orizontală, care ne descoperă starea de boală a lumii și a omului, a spus ierarhul, „ci se arată în chip minunat dimensiunea verticală a ajutorului lui Dumnezeu, Cel ce răspunde suferinței umane”.
„În mod tainic ei se vindecă pe drumul spre preoți, așa cum ne vindecă și pe noi, de răutățile și de neputințele noastre, pe drumul vieții”.
„Dumnezeu dorește nu doar vindecarea noastră, ci și mântuirea noastră. Cel care se întoarce, samarineanul recunoscător, nu doar că este vindecat, ci este și mântuit: Ridică-te și du-te, credința ta te-a mântuit!”, a subliniat Episcopul Sofronie.
Ierarhul a făcut referire la cuvintele Părintele Teofil Părăian, care, la rândul său, îl cita pe Episcopul François de Sales: Lucrul pe care îl faci în viața ta, așa să îl faci ca și cum ar fi ultimul lucru din viața ta și singurul prin care te poți mântui.
„Eu cred că dacă am căuta să împlinim în viața noastră puținele cuvinte tocmai rostite, lumea noastră ar arăta altfel. Noi am arăta altfel. Viața noastră s-ar schimba și suferința pământului ar fi mult mai puțină”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Sofronie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 602, Ultimul acces: 2024-02-22 07:03:00