Ziua Internationala a Tineretului Ortodox la ASCOR Iasi: Cum sa-si asume tinerii credinta? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Internațională a Tineretului Ortodox la ASCOR Iași: Cum să-și asume tinerii credința?

[2021-01-31]
de Ștefana Totorcea

Filiala Iași a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români organizează marți, de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, „Seara cărților deschise”, un eveniment despre ce înseamnă să fii un tânăr creștin ortodox asumat.
Evenimentul se desfășoară începând de la ora 18:30 în sala „Iustin Moisescu” din Ansamblul Mitropolitan Iași și va fi transmis și online.
Patru dintre invitați vor fi prezenți fizic în sală și vor avea un dialog moderat de Vlad Condrea, iar alții trei vor avea intervenții online.
Discuțiile vor fi inspirate din cartea recent publicat㠄ASCOR Iași la 30 de ani (1990 – 2020)” și vor trata subiecte precum asumarea credinței și experiențele din perioada studenției.
Invitați
• Arhim. Nicodim Petre, fost vicepreședinte ASCOR Iași, în prezent consilier al Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, stareț al Mănăstirii Bucium și îndrumătorul filialei ASCOR Iași;
• Pr. Cătălin Puiu, fost președinte ASCOR Iași, în prezent preot de caritate la Spitalul Providența din Iași;
• Nicoleta Armanu, fost coordonator al Departamentului Semper Fidelis, în prezent profesor la Facultatea de Informatică din Iași;
• Alexandra Zurba, fost vicepreședinte ASCOR Iași, în prezent restaurator monumente istorice.
Intervenții online
• Gruia Jacotă, fost vicepreședinte ASCOR Iași, în prezent Diplomat de carieră în Ministerul de Externe al României;
• Gabriela Pipirig, fost coordonator al Departamentului Relații Externe din cadrul ASCOR Iași, în prezent lucrează în cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles;
• Emanuel Buta, fost președinte ASCOR Iași în perioada 2014-2020, în prezent doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.
Cartea „ASCOR Iași la 30 de ani (1990 – 2020)” a fost lansată luna trecută la împlinirea a trei decenii de la înființarea Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR). Poate fi achiziționată completând un formular online sau apelând la numărul de telefon 0743 647 882.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 461, Ultimul acces: 2024-04-14 07:25:21