Mesajul Patriarhului la trecerea in vesnicie a domnului Octavian Pavel - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul Patriarhului la trecerea în veșnicie a domnului Octavian Pavel

[2021-02-18]
de Iulian Dumitrașcu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis miercuri, 17 februarie 2021, un mesaj de condoleanțe familiei Părintelui Mihai Pavel la trecerea în veșnicie a tatălui acestuia, domnul Octavian Pavel:
Familiei PC. Pr. Dr. Mihai Pavel,
Inspector patriarhal,
Sectorul teologic-educațional,
Administrația Patriarhală
Preacucernice Părinte Mihai,
Îndurerată familie,
Întristată adunare,
Am aflat cu multă durere de trecerea din această viață a tatălui sfinției voastre, domnul Octavian Pavel, fiu vrednic al Bisericii noastre.
Iubit de cei din jur și de familia sa, domnul Octavian Pavel reprezintă pentru cei care l-au cunoscut și iubit un model luminos de „părinte creștin”, înnobilat de virtuți, un tată care și-a crescut cei doi copii, Cristian și Mihai, în dragoste față de Dumnezeu și de neam, care s-a bucurat să știe că fiul său, Părintele Mihai, a devenit slujitor al Bisericii noastre.
Toată viața și-a dedicat-o familiei sale; a fost un bun gospodar, un om harnic și darnic, cu o înțelegere profundă a rostului vieții, a încercărilor și suferințelor, a bucuriei și binecuvântării lui Dumnezeu.
În aceste momente de întristare și doliu vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1 Tesaloniceni 4, 13-14).
În acest ceas de vremelnică despărțire până la Învierea cea de obște, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletul robului Său Octavian Pavel, în lumina Împărăției Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit, iar familiei îndoliate și tuturor celor care l-au iubit și prețuit, să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!
Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 510, Ultimul acces: 2024-06-03 01:47:45