Episcopul Antonie a oferit burse „Mecena Vasile Stroescu” pentru trei elevi de top - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Antonie a oferit burse „Mecena Vasile Stroescu” pentru trei elevi de top

[2021-02-18]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a oferit marți burse „Mecena Vasile Stroescu” pentru trei elevi de top.
Tinerii învață la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din Glodeni, Liceul Teoretic „Liviu Damian” din Rîșcani și la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Drochia.
Valoare bursei este de 700 de lei moldovenești și se acordă lunar pe parcursul întregului an școlar 2020-2021.
Episcopul Antonie le-a mărturisit că Eparhia depune eforturi de a sprijini copiii care sunt dornici să învețe, dar întâmpină dificultăți de ordin material.
Ierarhul i-a îndemnat pe copii „să respecte jertfa profesorilor, care asemenea unor făclii ard pentru a le lumina lor viitorul”.
Potrivit Preasfinției Sale, fondurile acestor burse sunt asigurate de românii din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale.
În acest an școlar, Episcopia de Bălți acordă elevilor merituoși 11 burse „Mecena Vasile Stroescu”.
O altă bursă oferită de Episcopia de Bălți este bursa „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de 850 lei. Pentru anul școlar în curs s-a stabilit oferirea tot a 11 burse elevilor cu rezultate școlare foarte bune.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 508, Ultimul acces: 2024-06-12 14:55:58