Mesajul Papei Francisc pentru „Campania de fraternitate” din Brazilia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul Papei Francisc pentru „Campania de fraternitate” din Brazilia

[2021-02-19]
Papa Francisc
Papa Francisc a trimis un mesaj Episcopilor brazilieni cu prilejul tradiționalei campanii de fraternitate de la începutul Postului Mare, care îmbină solidaritatea cu aspecte ecumenice. „Trebuie să depășim pandemia și o vom face în măsura în care vom depăși diviziunile și ne vom uni în jurul vieții „, evidențiază Pontiful în mesaj.

Postul Mare, scrie Pontiful, este un moment în care sunt multe de făcut pentru un creștin. Caritatea este principalul motor însă, dacă acest aspect este împletit cu dimensiunea ecumenică, solidaritatea acționează împreună cu dialogul și aceasta ne permite „să ne deschidem inima față de aproapele, tovarășul nostru de drum, fără teamă sau suspiciune, privind în primul rând spre ceea ce dorim: pacea în fața unicului Dumnezeu”. Reflecția Papei Francisc este conținută în mesajul trimis, ca în fiecare an, la începutul Postului Mare, credincioșilor brazilieni care – de zeci de ani – se implică activ, în timpul Postului Mare, în „Campania de fraternitate”.
În mesajul din acest an, Pontiful evocă valorile care stau la baza timpului de penitență început în Miercurea Cenușii. Pornind de la realitatea pe care o trăim, marcată de pandemia care a lovit dur Brazilia, Pontiful scrie că Isus ne îndeamnă la rugăciune pentru victime, la binecuvântarea numeroșilor profesioniști din domeniul sănătății pentru slujirea lor dezinteresată și la solidaritate între persoanele de bunăvoință. Isus ne îndeamn㠄să avem grijă de noi înșine, de sănătatea noastră și să ne îngrijim unii pe alții, după cum ne învață pilda bunului samaritean”.
Titlul Campaniei din 2021 – „Fraternitate și dialog: angajament de iubire” – se referă și la căutarea comuniunii cu Bisericile creștine din Brazilia, dialog care se desfășoară de cinci ani în contextul „Campaniei de fraternitate” din Postul Mare și pe care Pontiful îl definește „speranță”, evidențiind datoria creștinilor de a da exemplu în privința practicii dialogului ecumenic, prin care ne deschidem inimile față de aproapele, tovarășul nostru pe calea vieții, fără teamă și suspiciune, în spiritul căutării păcii înaintea unicului Dumnezeu.
Din această relație de respect și împărtășire rezultă o contribuție prețioasă la edificarea fraternității și apărarea justiției sociale – după cum a evidențiat Pontiful în enciclica „Fratelli tutti”. Din această perspectivă, Pontiful amintește că vom reuși să depășim pandemia în măsura în care vom reuși să depășim diviziunile și să ne unim în jurul vieții, evitând căderea în ispita „consumismului febril și a noilor forme egoiste de auto-protecție”. Pentru a reuși împlinirea acestui obiectiv, Sfântul Părinte încurajează la folosirea „instrumentelor” specifice Postului Mare: rugăciunea, postul si milostenia. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 464, Ultimul acces: 2024-06-13 10:18:27