PS Iosif Paulet: Este nevoie de speranta si de oameni ai sperantei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Iosif Păuleț: Este nevoie de speranță și de oameni ai speranței

[2021-02-18]
PS Iosif Păuleț
Marți, 16 februarie 2021, PS Iosif Păuleț a trimis un mesaj pentru Postul Mare, către preoții, persoanele consacrate și credincioșii Diecezei de Iași. Mesajul Episcopului este structurat pe cele trei teme ale mesajului Papei Francisc pentru Postul Mare: reînnoirea credinței, reînnoirea speranței și reînnoirea iubirii.

Legat de prima temă, Episcopul scrie: „Credința nu este un act formal pe care îl împlinim o dată pentru totdeauna. Ea nu este nici măcar răspuns individual pe care fiecare dintre noi îl dă lui Dumnezeu pornind de la convingerile sale interioare. Credința este, în schimb, un dar pe care îl primim în mod gratuit din partea lui Dumnezeu, prin intermediul căruia se stabilește o relație de comuniune între noi și Dumnezeu. Fiind vorba despre o relație, este evident că e caracterizată de dinamism. Aceasta înseamnă că suntem chemați să cultivăm și să alimentăm zi de zi credința noastră. Timpul Postului Mare este un timp special în care avem posibilitatea să facem acest lucru, apropiindu-ne mai mult de Dumnezeu și de cuvântul său, animați fiind de dorința de a-l cunoaște mai bine pentru a-l putea iubi mai mult.”
Referitor apoi la reînnoirea speranței, citim în mesaj: „Chiar dacă trăim timpuri dificile, în care totul pare fragil și nesigur, iar viitorul este pus sub semnul incertitudinii, Sfântul Părinte ne amintește c㠑timpul Postului Mare este făcut pentru a spera, pentru a ne îndrepta din nou privirea spre răbdarea lui Dumnezeu’ și la grija sa părintească, pe care nu obosește să le arate oamenilor și întregii creații. Iubirea și milostivirea lui Dumnezeu pot fi experimentate și celebrate mai ales în sacramentul Reconcilierii. Doar primind iertarea lui Dumnezeu vom putea lăsa să înflorească în noi viața cea nouă a Duhului, capabilă să ne transforme în oameni ai speranței, promotori ai binelui și profeți ai unui viitor mai bun. Într-un timp marcat de atâta suferință, frică, singurătate, incertitudine cu privire la ceea ce ne așteaptă, este nevoie de speranță și de oameni ai speranței. Iată de ce am voit ca acest an liturgic să fie pus sub semnul speranței creștine. Să ne străduim cu toții, mai ales în timpul Postului Mare, să purtăm speranță în inimile celor care trăiesc alături de noi.”
În fine, despre reînnoirea iubirii prelatul subliniază c㠄cu toții chemați să pătrundem mai adânc în misterul iubirii lui Dumnezeu, convertindu-ne tot mai mult la iubirea Sa. Conștientizarea negrăitei iubiri a lui Dumnezeu ne va deschide cu siguranță inimile spre nevoile fraților noștri. Într-adevăr, iubirea presupune un circuit. Ea este asemenea respirației: primești și dai; primești iubirea gratuită a lui Dumnezeu și o dai mai departe semenilor. Și cu cât primești mai mult, cu atât dai mai mult…” Și încheie astfel: „Sfânta Fecioară Maria, care l-a urmat pe Fiul său pe drumul crucii înainte de a fi fost făcută părtașă de bucuria învierii, să mijlocească pentru noi și să ne susțină pe drumul reînnoirii noastre spirituale! Binecuvântarea Domnului să ne însoțească pe calea spre lumina pascală!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 481, Ultimul acces: 2024-06-14 00:39:47