Concert coral in Ajun de Anul Nou la Catedrala din Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert coral în Ajun de Anul Nou la Catedrala din Lugoj

[2022-01-05]
Credincioșii greco-catolici lugojeni dar și publicul iubitor al cântului coral, s-au bucurat de un regal de colinde tradiționale românești în Ajun de Anul Nou, la 31 decembrie 2021, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj. Concertul a fost susținut de Corul de Camer㠄Cantus Redivivus”, condus de prof. dr. Emanuel Pecingină, maestru-corepetitor la Corul „Madrigal-Marin Constantin”. Corul „Cantus Redivivus” a mai susținut un concert de muzică sacră în Catedrala Lugojului, la 2 iulie 2021.

Înainte de începerea concertului, maestrul Emanuel a prezentat publicului corul afirmând că este un cor de proiect alcătuit din elevi, studenți, profesori, teologi, preoți, cântăreți de biserică sau simpli pasionați de cântul coral. În perioada 27-31 decembrie, corul s-a reunit într-un „boot camp” muzical, care a constat în trei zile de repetiții finalizate cu două concerte: unul la Timișoara, în sala de concerte a Liceului de muzic㠄Ion Vidu”, la 30 decembrie, și al doilea, acest concert din Catedrala Lugojului, la 31 decembrie.
Repertoriul a fost alcătuit exclusiv din colinde tradiționale românești. Concertul a început cu piesa „Am plecat să colindăm” de Gheorghe Cucu și s-a încheiat cu lucrarea „Noi venim să colindăm” de Sabin Păutza. În încheierea programului, dl maestru Emanuel a mulțumit Preasfințitului Alexandru, Episcop de Lugoj, Preasfințitului Ioan, Episcop Auxiliar de Lugoj, Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general și pr. prot. on. Ioan Pop, parohul Catedralei pentru primire. De asemenea a mulțumit d-nei Jeanne-Marie Crețescu cea care a prezentat programul concertului.
La final Preasfințitul Alexandru a adresat un cuvânt de salut și de mulțumire. „Suntem foarte bucuroși”, a spus Preasfinția Sa, „că în aceste ultime ore ale anului 2021, Catedrala noastră retrăiește momentul Nașterii Domnului nostru Isus Cristos, prin acest frumos concert de colinde susținut de corul Cantus Redivivus. Ascultând acest concert, am retrăit momente frumoase de a-l adora pe Dumnezeu, pe Isus Cristos prezent în Sfânta Euharistie.” Preasfințitul Alexandru mulțumit maestrului dirijor, prof. dr. Emanuel Pecingină, și coriștilor care au prezentat acest concert atât de frumos și le-a urat un An Nou Fericit tuturor. Preasfinția Sa l-a felicitat pe dl. Emanuel, dirijorul corului, și pentru aniversarea unei zile foarte importante din viața sa odată cu începutul anului.
Concertul a fost transmis în direct pe canalele de YouTube și Facebook ale Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj. Aducem mulțumiri postului de televiziune Angelus TV România care a preluat și transmis în direct acest concert precum și postului Radio Maria România care a difuzat înregistrarea în noaptea de Anul Nou. (ipod. Raimondo-Mario Rupp pentru EpiscopiaLugoj.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 246, Ultimul acces: 2023-02-04 19:10:52