Episcopul Vincentiu a binecuvantat Dunarea la Calarasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Vincențiu a binecuvântat Dunărea la Călărași

[2022-01-08]
de Ștefana Totorcea

Preasfințitul Părinte Vincențiu a binecuvântat joi Dunărea la Călărași, după ce a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Aghesmei Mari la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din localitate.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a arătat importanța acestei sărbători a Botezului în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos, începutul lucrării Sale mântuitoare în lume, despre minunea Agheasmei Mari, despre binecuvântarea primită în această zi de sărbătoare de la începutul noului an.
Ierarhul, clerul și credincioșii participanți au mers în procesiune spre Parcul Central al Călărașilor, unde a aruncat crucea în Dunăre.
Ceremoniile s-au încheiat cu parada celor mai frumoși cai, la care a participat și campioana de echitație Denisa Dumitrașcu. Ierarhul a binecuvântat cu apă sfințită caii, în continuarea unei tradiții care în popor este cunoscută sub numele de „botezul cailor”.
Prin județul Călărași trece Brațul Borcea al Dunării. Așa-zisul „botez” al cailor, adică stropirea lor cu apă sfințită, este o tradiție veche în Bărăgan, care are legătură cu viziunea ortodoxă prin care Botezul Domnului a sfințit întreaga natură, întreaga creație a lui Dumnezeu. În toată țara, oamenii stropesc cu apă sfințită pământurile, grădinile și animalele.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 326, Ultimul acces: 2023-01-29 17:57:01