PS Antonie: Hristos este izvorul pacii adevarate, darul de la Dumnezeu pe care suntem chemati sa-l inmultim - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Antonie: Hristos este izvorul păcii adevărate, darul de la Dumnezeu pe care suntem chemați să-l înmulțim

[2022-01-07]
de Ștefana Totorcea

„Mântuitorul Iisus Hristos este izvorul păcii adevărate”, iar „pacea este darul lui Dumnezeu pe care noi suntem chemați să-l înmulțim”, scrie Episcopul de Bălți în Pastorala de Crăciun, sărbătoare celebrată vineri, pe stil vechi, în Basarabia. „Pacea sufletului este condiția creșterii duhovnicești și a sălășluirii pruncului Iisus în ieslea inimii noastre.”
„Pacea adusă de Pruncul Iisus este pacea Împărăției lui Dumnezeu, este pacea fiecărui suflet care se întâlnește cu El, este pacea comunității care caută pe Dumnezeu, este pacea lumii întregi”, continuă Preasfinția Sa, subliniind că făcătorii de pa ce sunt numiți de Mântuitorul fii ai lui Dumnezeu.
În „timpul mântuirii”, inaugurat de Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, „omul este îndemnat să aducă slavă lui Dumnezeu, să contribuie la păstrarea păcii pe pământ și să cultive relații de bunăvoire, de prietenie, de dragoste cu semenii săi. Omul are chemarea să fie un om al păcii, al bunei înțelegeri, al binelui și al ajutorului celui în nevoi”.
„Prin întruparea Fiului Său, Dumnezeu ne arată cât de mult îl prețuiește pe om”, mai transmite ierarhul. „Iar omul are chemarea sfântă să răspundă acestei dragoste prin dragostea arătată lui Dumnezeu și semenilor săi. Doar făcând așa, omul trăiește viața cu adevărat.”
Preasfințitul Antonie scrie c㠄avem datoria sfântă să cultivăm sentimentul iubirii de neam și de patrie, contribuind la promovarea valorilor noastre naționale și a adevărului istoric despre Biserica strămoșească și despre Țara noastră”.
Ierarhul face și un bilanț al anului care a trecut, în care „ne-am amintit, cu un respect aparte, de înaintașii noștri și am meditat, cu atenție, asupra vieții și activității lor, învățând de la ei cum să folosim timpul pentru a înmulți darurile lui Dumnezeu”.
Crăciunul, sărbătorit din nou în pandemie, „ne cheamă la mai multă unitate și solidaritate”, transmite Preasfințitul Părinte Antonie.
„Indiferent ce crede fiecare despre acest virus, el totuși există și continuă să facă noi și noi victime. În aceste condiții avem nevoie de mai multă responsabilitate și atenție față de propria sănătate, care este darul lui Dumnezeu. Vă îndemn să aveți grijă de sănătatea domniilor voastre și a celor din jur, respectând recomandările medicilor.”
„Avem nevoie de pace mai ales în aceste timpuri lipsite de pace și marcate de multă teamă și spaimă generate de noua boală molipsitoare. În calitate de creștini avem datoria să nu slăbim rugăciunea”, mai scrie ierarhul.
„Aflându-ne în rugăciune să arătăm dragoste față de semenii noștri prin fapte bune, fapte care aduc bucurie și pace în familie și societate”, încheie Episcopul de Bălți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 249, Ultimul acces: 2023-02-02 14:29:04