Arhiepiscopul Casian a sfintit Agheasma Mare in doua orase de pe Dunare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Casian a sfințit Agheasma Mare în două orașe de pe Dunăre

[2022-01-07]
de Andrei Ursulean

Arhiepiscopul Casian a sfințit joi Agheasma Mare în două orașe de pe Dunăre: Galați și Brăila. Ierarhul a apreciat credința oamenilor în puterea vindecătoare a apei sfințite, dar a lăudat și dăruirea cadrelor medicale care lucrează pentru îngrijirea bolnavilor din eparhie.
După Sfânta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” din Brăila, Arhiepiscopul Dunării de Jos a condus procesiunea clericilor și credincioșilor înspre faleza Dunării de pe Calea Călărașilor, unde a oficiat slujba Aghesmei Mari și a binecuvântat apele.
În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a mers la biserica medieval㠄Precista” din orașul de reședință Galați, unde, pentru a doua oară a oficiat slujba de sfințire a Aghesmei Mari, în prezența clerului și credincioșilor, a autorităților locale și a militarilor din Garnizoana Galați.
Potrivit tradiției, după încheierea slujbei, toți cei prezenți s-au îndreptat către faleza Dunării din Galați, unde ierarhul a binecuvântat apele.
La final, Părintele Arhiepiscop le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea teologică și duhovnicească a acestei sărbători și a mulțumit cadrelor medicale pentru tot efortul depus în această perioadă de grea încercare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 248, Ultimul acces: 2023-02-01 04:27:14