PS Visarion a binecuvantat apele Dunarii la Macin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Visarion a binecuvântat apele Dunării la Măcin

[2022-01-07]
de Andrei Ursulean

În ziua de Bobotează, după oficierea Sfintei Liturghii în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Măcin, Episcopul Tulcii a oficiat slujba Aghesmei Mari și a binecuvântat apele Dunării, potrivit tradiției.
În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, PS Visarion le-a vorbit credincioșilor despre însemnătatea praznicului Botezului Domnului în viața creștinului, „sărbătoare care ne îndeamnă să fim mai buni, mai credincioși și mai rugători”, și i-a îndemnat pe credincioși să unească fapta cea bună cu rugăciunea.
La final, Preasfințitul Visarion a condus procesiunea clerului și credincioșilor spre faleza Dunării din Măcin, unde a oficiat Slujba Aghesmei Mari.
Este pentru al doilea an consecutiv când slujba de Bobotează nu este oficiată pe faleza Dunării din municipiul Tulcea, din cauza lucrărilor de reparație.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 246, Ultimul acces: 2023-02-04 13:15:22