Prin Botez am primit demnitatea de crestini, spune IPS Teofan. La Mitropolia din Iasi s-a slujit la patru altare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prin Botez am primit demnitatea de creștini, spune IPS Teofan. La Mitropolia din Iași s-a slujit la patru altare

[2022-01-07]
de Andrei Ursulean

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat joi Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași. „Prin Botez, am primit demnitatea de creștini”, a spus ierarhul. La Ansamblul mitropolitan din Iași, Sfânta Liturghie a fost oficiată simultan la patru altare.
Potrivit unei rânduieli liturgice speciale, slujba a început de la 04:00 cuprinzând slujbele Miezonopticii, a Ceasurilor Împărătești, Utrenia și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia praznicului.
După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat în fața Catedralei slujba de sfințire a Aghesmei Mari. În cuvântul rostit la final, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Taina Botezului.
„Prin Botez, am primit demnitatea de creștini, prima și cea mai aleasă demnitate dintre toate cele pe care omul le poate dobândi. Să fii creștin – ce frumusețe, ce demnitate! Botezul ne arată că noi am devenit membrii în Biserica lui Hristos, fii și fiice în Biserica dreptmăritoare”.
„Botezul ne aduce aminte că noi, prin gura nașilor, am făgăduit la taina încreștinării noastre că ne vom lepăda de Satana, adică de puterea întunericului arătată în necredință, în viclenie, în răzbunare, în desfrânare, arătată în atâtea păcate pe care noi, din tinerețe până la maturitate și bătrânețe, le-am săvârșit și le săvârșim”, a subliniat în încheierea cuvântului Părintele Mitropolit.
Celelalte trei altare la care s-a oficiat simultan liturghia de Bobotează au fost Sala „Eclesia” din Muzeul Mitropolitan, Catedrala „Sfântul Gheorghe” și Sala „Sinaxar” din Muzeul Mitropolitan

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 257, Ultimul acces: 2023-01-27 05:08:13