Brazilia va avea o statuie si mai mare a lui Isus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Brazilia va avea o statuie și mai mare a lui Isus

[2022-01-07]
O statuie a lui Cristos este construită actualmente în Brazilia, care va fi mai mare decât statuia emblematică a lui Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro. Statuia, aflată în construcție din 2019, se va numi Cristo Protector și este ridicată pe Cerro de las Antenas, un deal de lângă Encantado, în statul Rio Grande do Sul. Proiectul era planificat să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021, dar guvernul a prelungit termenul până la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Statuia Cristos Protectorul va avea o înălțime de 43 de metri, cu 5 metri mai mult decât statuia Cristos Mântuitorul din Río de Janeiro. De asemenea va avea o lățime de 36 de metri. Odată finalizată statuia, vizitatorii vor putea lua un lift interior până la inima statuii, de unde vor avea o vedere panoramică asupra Encantado, Lacul Garibaldi și Valea Taquari. Statuia Cristos Răscumpărătorul, detronată acum ca dimensiuni, a fost construită în 1931 din beton armat, având 38 de metri înălțime, 28 metri lățime și un piedestal de 7,5 metri. Statuia Cristos Protectorul are un buget de aproximativ 364.000 de dolari și a fost finanțată de comunitatea locală, în special de „Amigos de Cristo”, o asociație non-profit care urmărește să promoveze „credința și devotamentul” prin acest proiect monumental.
Potrivit agenției de presă spaniolă EFE, statuia Cristos Protectorul a fost proiectată de sculptorul Genésio Gomes de Moura și de fiul său, Moisés Markus Moura. La sfârșitul lunii decembrie, guvernatorul de Rio Grande do Sul, Eduardo Leite, a semnat un acord cu primarul din Valle de Taquari pentru asfaltarea drumurilor, ceea ce va permite vizitatorilor să ajungă la statuie. Se va amenaja astfel suprafața din zona statuii și se va face și un drum de acces pentru pietoni.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 250, Ultimul acces: 2023-01-28 03:20:13