Primul curs pentru logodnici din anul 2022 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primul curs pentru logodnici din anul 2022

[2022-01-18]
Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la sediul Centrului „Gaudium et Spes” din Traian a avut loc primul curs pentru logodnici din anul 2022. Au fost prezente patru perechi din parohiile Diecezei. La final, participanții s-au bucurat și de prezența, binecuvântarea și încurajarea PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași.

Cursul a început ca de obicei la ora 9.00. Pr. Felician Tiba, organizatorul și gazda cursului, ne-a primit cu bucurie și ne-a introdus cu răbdare și tact în lumea atât de „complicată”, dar atât de frumoasă a vieții de familie, subliniind mai ales responsabilitatea pe care trebuie să o avem, nu doar în momentul încheierii sacramentului Căsătoriei, ci pe tot parcursul vieții de familie. Dumnezeu, spunea părintele, „vă încredințează o misiune specială, aceea de a-i continua creația, de a iubi așa cum iubește el, până la dăruirea de sine, de a vă deschide spre viață, spre comuniune și iubire. Căsătoria nu este un punct terminus, ci o etapă intermediară între etapa de cunoaștere specifică logodnei și trăirea întregii vieți în deplina armonie a celor doi, a bărbatului și a femeii. Prin căsătorie soții nu devin proprietate, ci se primesc ca dar pentru a se sluji reciproc.”
Eugenia Dămătăr, colaboratoare la Oficiul pentru Pastorația Familiei, a subliniat la rândul ei frumusețea, dar și seriozitatea de care trebuie să dea dovadă doi tineri care se angajează să încheie Căsătoria. „Nu e pentru o zi, e pentru totdeauna. Iar greutatea va începe în momentul în care unul nu va mai simți la fel, nu se va mai implica la fel, lăsându-l singur pe celălalt. A crește în iubire, acesta trebuie să fie dezideratul fiecărei zile și secretul fericirii.” Finalul a aparținut Mariei Gherghel, specialist și formator de metode naturale. Cu ajutorul imaginilor ne-a ajutat să înțelegem că Dumnezeu a sădit în om un ritm de procreare, pe care, respectându-l, atât bărbatul și femeia, soțul și soția, pot trăi în totală armonie.
Am avut onoarea să luăm prânzul împreună cu PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași, care, printre altele, ne-a încurajat pe drumul atât de necunoscut la vieții de familie, felicitându-ne și pentru efortul de a fi participat la cursul pentru logodnici, în ciuda atâtor adversități care sunt astăzi împotriva a tot ceea ce înseamnă familia creștină. O frumoasă mulțumire echipei de la Centrul „Gaudium et spes” pentru preocuparea de a nu ne fi lipsit nimic la acest curs. (Oana Pavel pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 549, Ultimul acces: 2024-03-25 07:48:07