PS Iosif Paulet in vizita la Centrul Rezidential pentru Preoti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Iosif Păuleț în vizită la Centrul Rezidențial pentru Preoți

[2022-01-15]
Joi, 13 ianuarie 2022, conform tradiției creștine de binecuvântare a caselor, PS Iosif Păuleț, Episcopul Diecezei de Iași, PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași, și PS Petru Gherghel, Episcop emerit, au fost prezenți la Centrul Rezidențial pentru Preoți, din Bârnova, pentru a-l binecuvânta și pentru a-i întâlni într-o vizită fraternă pe preoții locatari ai acestui centru.

În fiecare an, la început de ianuarie, participăm cu credință și evlavie la ceremonia sfințirii caselor, ritual care ne amintește de vizita celor trei magi din Orient, Gaspar, Melchior și Balthasar, la ieslea Pruncului Isus de la Betleem și de botezul nostru, prin care ni s-a iertat păcatul strămoșesc și am devenit copii ai lui Dumnezeu. Pentru preoții și surorile de la „Casa Rezidențială a Preoților” acest eveniment are o semnificație deosebită, fiecare preot, ajuns la pensie, după ani de slujire, poate alege să își continue misiunea de slujire prin rugăciune și meditație în acest centru modern, utilat cu toate cele necesare, situat în imediata apropiere a orașului Iași, un loc liniștit, cu aer curat, potrivit pentru a-l lăuda pe Dumnezeu pentru toate câte le-a săvârșit în anii plini de activitate.
Mulțumim din toată inima păstorilor noștri pentru grija pe care ne-o poartă și în mod special pentru acest moment, rugându-ne ca Pronia cerească să reverse asupra lor belșugul harurilor sale. (pr. Iosif Agiurgioaei pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 505, Ultimul acces: 2024-03-26 05:28:42