Liturghie si Parastas la Lugoj in memoria PS Florentin Crihalmeanu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie și Parastas la Lugoj în memoria PS Florentin Crihălmeanu

[2022-01-15]
La 12 ianuarie 2022 s-a împlinit un an de când Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla (2002-2021) și-a încheiat pelerinajul pe acest pământ. La Sfânta Liturghie arhierească din seara zilei de 12 ianuarie 2022, alături de PS Ioan Călin Bot, Episcop auxiliar de Lugoj și de PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, au concelebrat pr. Teodor Baba, consilier eparhial și protopop de Lugoj și pr. prot. on. Ioan Pop, parohul Catedralei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de surorile baziliene împreună cu un grup restrâns al Corului catedralei, dirijat de prof. Olimpia Drăgan.

După Sfânta Liturghie, a urmat rânduiala parastasului. La sfârșit, Preasfințitul Ioan a adresat un gând credincioșilor legat de viața și personalitatea distinsului ierarh Florentin. „Preasfințitul Florentin, al cărui spirit a trecut dincolo de ‚iconostasul’ cerului a fost un om de credință, un om de rugăciune, pregătit teologic, extrem de muncitor, pasionat de munte, și dăruit total Bisericii. Va rămâne în istoria Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică un ierarh care a scris o pagină de muncă, de realizări, o pagină glorioasă pentru Biserică. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a spus printre altele Preasfinția Sa. Preasfințitul Florentin a venit cu mare bucurie la Lugoj în 28 iunie 2020, cu ocazia inaugurării misiunii episcopale a Preasfinției Sale Ioan Călin ca Episcop auxiliar de Lugoj, zi în care s-a celebrat o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala Lugojului. (ipod. Raimondo-Mario Rupp pentru EpiscopiaLugoj.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 247, Ultimul acces: 2023-01-29 06:23:16