Rugaciunea Papei Francisc la moartea lui David Sassoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciunea Papei Francisc la moartea lui David Sassoli

[2022-01-11]
Sfântul Părinte și-a exprimat apropierea spiritual㠄în acest moment de durere pentru dispariția prematur㔠a lui David Sassoli, președintele Parlamentului European: se citește în telegrama de condoleanțe transmisă de Papa Francisc familiei omului politic european prin Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat.

Născut la Florența în 1956, David Sassoli a devenit un jurnalist de referință pentru telejurnalul canalului RAI 1. În 2009, a candidat la Parlamentul European pe listele Partidului Democratic, iar zece ani mai târziu a fost ales președintele al Parlamentului European. În 17 decembrie 2021, cu ocazia aniversării Papei Francisc, acordase un interviu pentru Vatican News – Radio Vatican. A murit în noaptea de 11 ianuarie a.c. la spitalul de oncologie din Aviano, în nordul Italiei. Sfântul Părinte, se mai spune în telegramă, a dat asigurarea participării sale sincere la doliul care a cuprins Italia și Uniunea Europeană și „îl amintește ca om de credință, însuflețit de speranță și de iubire, jurnalist competent și stimat om al instituțiilor care, de o manieră echilibrată și respectuoasă, în responsabilitățile publice pe care le-a îndeplinit, s-a dedicat binelui comun cu rectitudine și angajare generoasă”.
Regretatul președinte al Parlamentului European, afirmă Papa Francisc în telegrama de condoleanțe, „a promovat cu luciditate și pasiune o viziune solidară a Comunității Europene, dedicându-se printr-o atenție specială celor din urmă”. „În timp ce înalță rugăciuni pentru odihna veșnică a sufletului său”, citim la finalul telegramei, „Papa Francisc invocă de la Domnul înviat pacea veșnică pentru el și mângâierea inimii pentru cei care deplâng plecarea sa dintre noi”, și împarte asupra întregii familii binecuvântarea sa apostolică. (pr. Adrian Dancă pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 545, Ultimul acces: 2024-07-23 18:50:53