Dosarul pentru beatificarea pr. Anton Demeter a ajuns la Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dosarul pentru beatificarea pr. Anton Demeter a ajuns la Vatican

[2022-01-11]
Luni, 10 ianuarie 2022, după o călătorie care a durat aproape două zile, dosarul de beatificare al slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter OFMConv, întocmit în Dieceza de Iași, a ajuns la Congregația pentru Cauzele Sfinților din Cetatea Vaticanului. Aici, în prezența Mons. Giacomo Papallardo, oficial al Congregației, a pr. Cristian Blăjuț, vice-postulator al cauzei, a pr. Damian Pătrașcu, ministru provincial, și a mai multor frați români care activează în Roma, au fost predate respectivei Congregații cutiile conținând mărturiile despre viața și faima de sfințenie a slujitorului lui Dumnezeu. Din motive ce țin de situația sanitară dificilă, cutiile vor fi desigilate după ce vor fi dezinfectate.

Următorul pas este constatarea instruirii canonice în faza diecezană, după care se va începe efectiv lucrul la studierea dosarului conform metodologiei Congregației. Mulțumiri în special pr. Teofil Ciucheș care a preluat cutiile de la curier și pr. Anton Roca care le-a transportat la sediul Congregației. Slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter să mijlocească pentru noi har peste har, iar noi să ne rugăm ca timpul beatificării să sosească cât mai curând. (pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu pentru OFMConv.ro.)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 371, Ultimul acces: 2023-09-16 04:58:46