Aparitie editoriala: Biserica e (si) familia ta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Apariție editorială: Biserica e (și) familia ta

[2022-01-11]
Opt reflecții despre Biserică și despre locul și rolul nostru în ea au apărut într-o carte intitulat㠄Biserica e (și) familia ta”. Volumul de 58 de pagini, format 13Ś20, a apărut la Editura Viața Creștină, putând fi achiziționat la prețul de 10 lei de pe site-ul www.viata-crestina.ro. Lucrarea a fost realizată de Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla, la a doua sa noutate editorială dup㠄Pregătirea copiilor pentru Spovadă și Euharistie (ghid pentru cateheți)”, apărut la sfârșitul anului trecut.

Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil, pentru credincioși, combinând magisteriul, cateheza și teologia în opt capitole ușor de citit și care abordează tema Bisericii din perspective diferite: 1. Pornim în călătorie, cu Mama de mână! – Biserica e Mama noastră; 2. Membrii unei mega-familii – Biserica e familia noastră; 3. Pe o mare agitată, cel mai sigur e în barc㠖 Biserica e (b)arca noastră; 4. Semințe bune în pământ bun – Biserica e ogorul lui Dumnezeu; 5. Turmă de oi cu personalitate – Biserica e turma Bunului Păstor; 6. Chemați să aducem jertfe spirituale – Biserica e Templul lui Dumnezeu; 7. Seva lui Cristos, adevărata „esență a vieții” – Biserica e vița de vie; 8. Să spunem „Da” invitației la comuniune intim㠖 Biserica e Trupul/Mireasa lui Cristos.
În Eparhia de Cluj-Gherla, anul 2022 are ca tem㠄Familia Bisericii – o casă pentru toți”, noua apariție editorială venind ca instrument pastoral în sprijinul acestei teme. Din dorința PS Claudiu, Episcop de Cluj-Gherla, cartea a fost distribuită înainte de Crăciun preoților, aceștia mai departe distribuind-o gratuit credincioșilor cu ocazia vizitelor pentru sfințirea caselor. Ideea și speranța Biroului pentru Evanghelizare și Cateheză este ca an de an o astfel de carte, accesibilă ca stil și lungime, explorând succesiv diverse teme legate de credință, să fie scrisă și să ajungă similar în casele credincioșilor, contribuind la formarea lor creștină.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 378, Ultimul acces: 2023-09-20 22:34:57