O mama spune ca intalnirea fiului ei cu Papa Francisc a dus la „un miracol” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O mamă spune că întâlnirea fiului ei cu Papa Francisc a dus la „un miracol”

[2022-01-10]
A fost unul dintre momentele virale ale Vaticanului din 2021: un băiat îmbrăcat într-un trening negru, ochelari și o mască de față s-a apropiat spontan pentru a-l saluta pe Papa Francisc în mijlocul unei audiențe generale. Dar întâlnirea improvizată din octombrie a fost mai mult decât s-a văzut: copilul de 10 ani suferea de epilepsie și autism. Sănătatea lui se deteriorase recent atât de grav încât medicii se temeau că ar putea avea o tumoare pe creier. Paolo Bonavita a fost la Roma în acea zi pentru analize medicale. Mama sa, Elsa Morra, a declarat pentru CNA că audiența papală a fost urmată de o îmbunătățire inexplicabilă a stării fiului ei. „Este un miracol”, a spus ea. „Este un miracol, pentru noi, pentru familia mea.”

La începutul audienței transmise în direct pe 20 octombrie, Bonavita a urcat în mod neașteptat treptele spre Papa în Aula Paul al VI-lea din Vatican. „Paolo nu avea puterea să urce. De fapt, când Paolo coboară scările are nevoie de sprijin, de o mână sau de o balustradă. Dar în acea zi a putut să urce singur”, a spus Morra într-un interviu pentru CNA. „S-a împiedicat puțin, de două sau de trei ori, dar imediat a avut instinctul să se ridice din nou. Domnul a fost cu el în ziua aceea, aproape; îi dăduse mâna, sunt convins de aceasta.” Când Paolo s-a apropiat de Pontif, acesta a zâmbit și i-a strâns mâna băiatului. Mons. Leonardo Sapienza, regent al Prefecturii Casei Papale, care stă în dreapta Papei la audiențele generale, s-a ridicat și i-a dat scaunul lui Bonavita. Pelerinii au aplaudat și Paolo li s-a alăturat, bătând din palme cu entuziasm.
Băiatul a stat jos o vreme, apoi a devenit fascinat de zucchetto-ul alb de pe capul Papei, pe care l-a arătat celor din jur cu mâna. Într-un final a coborât treptele mândru, cu propriul zucchetto alb. Papa Francisc i-a mulțumit lui Bonavita vorbind la un moment dat liber în cadrul discursului său de la audiența generală. „Curajul de a ne apropia de Domnul, de a fi deschis către Domnul, de a nu ne teme de Domnul: îi mulțumesc acestui copil pentru lecția pe care ne-a oferit-o tuturor”, a spus el. „Și Domnul să îl ajute […] pentru că a dat această mărturie care a venit din inima lui. Copiii nu au un traducător automat de la inimă la viață: inima preia conducerea.”
Morra, care locuiește în sud-estul Italiei, stătea cu Paolo la un hotel de lângă Piața San Pietro. În dimineața audienței generale, au luat micul dejun și au plecat de la hotel, plănuind să facă un tur cu autobuzul de vizitare a Romei. Când treceau pe lângă Vatican, au observat un șir lung de oameni. Când Morra a întrebat ce se întâmplă, i s-a spus că aceasta este coada pentru audiența generală papală. A vrut să participe, dar a fost informată că este imposibil fără rezervare. Cineva a observat că Paolo era supărat și s-a apropiat de Morra, întrebând ce nu era în regulă. Mama lui a explicat că Paolo era dezamăgit pentru că de ani de zile dorea să se întâlnească cu Papa. Persoana era lider în grupul Unitalsi, o asociație italiană care ajută persoanele bolnave, în vârstă și cu dizabilități să facă pelerinaje. I-a spus că îi poate introduce la audiență.
Mama și fiul s-au așezat inițial în al patrulea rând în sală, dar au fost invitați să se mute în față. Morra i-a dat jos lui Paolo căciula, eșarfa și jacheta. S-a întors să își pună propria jachetă pe spătarul scaunului, când fiul ei a început să urce treptele platformei către Papă. I-a strigat: „Paolo, vino aici!” Dar gărzile elvețiene din apropiere au asigurat-o că Papa e bucuros că copilul merge lângă el. Ulterior, Sfântul Părinte a salutat-o pe Morra. A luat-o de mână și i-a spus: „Signora, forza! Imposibilul nu există pentru tine. Voi fi aproape de tine în rugăciune. Continuă. Ai făcut atât de multe pentru fiul tău. Ești o super-mamă.” Morra a primit un telefon în acea seară, cerându-i-se să îl aducă a doua zi pe Paolo pentru teste în orașul lor natal, adică în Bari.
Medicii erau îngrijorați de faptul că Paolo avea niveluri foarte ridicate de prolactină, o proteină secretată de glanda pituitară, care poate crește în urma crizelor de epilepsie. Mama și fiul au mers conform programării pe 21 octombrie. Trei zile mai târziu, un medic a sunat-o pe Morra pentru a-i spune că nivelul de prolactină al lui Paolo a scăzut de la 157 la 106, deși medicii nu știau cum sau de ce. Morra a spus că ea și Paolo s-au întors la Roma pe 5 noiembrie pentru teste suplimentare. „În două săptămâni [nivelul de prolactină al lui Paolo] a scăzut la 26, ceea ce este cu încă 80 de puncte mai puțin”, a explicat ea. Băiatul a înregistrat, de asemenea, un nivel crescut de hemoglobină, proteina care transportă oxigenul în jurul corpului, ceea ce este critic pentru Paolo, suferind de talasemie.
Morra a spus că medicii au reușit să excludă ipotezele că Paolo ar fi suferit din cauza unei tumori sau a sclerozei. Aceasta a fost o ușurare enormă pentru mama lui, care se temea că fiul ei ar putea să nu poată rezista rigorilor operației. Se temea că o operație l-ar face pe Paolo să ajungă limitat la un scaun cu rotile sau poate chiar să moară. Vorbind pentru CBS News în noiembrie anul trecut, Morra a fost întrebată ce ar dori să îi spună Papei Francisc după întâlnirea cu fiul ei, care i-a schimbat viața. „Mulțumesc pentru miracol”, a spus ea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 363, Ultimul acces: 2023-09-19 20:13:34