Manastirea romaneasca din Budapesta si-a sarbatorit ocrotitorul, pe Sfantul Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mănăstirea românească din Budapesta și-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Botezătorul

[2022-01-10]
de Andrei Ursulean

Așezământul Monahal Românesc din Budapesta și-a sărbătorit duminică ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.
Cu acest prilej, ierarhul a marcat prin rugăciune împlinirea a 13 ani de la înființarea Așezământului Monahal.
La eveniment au participat și maicile de la Centrul Eparhial din Giula.
„Cu multă bucurie am venit și de data aceasta la Așezământul Monahal din Budapesta, care iată își sărbătorește hramul. Mă bucur că împreună cu maicile și cu părintele David Pop am putut să aducem și maicile de la Centrul Eparhial. Astfel putem spune că a fost și o sărbătoare a monahismului românesc din Ungaria”, a spus PS Siluan potrivit Trinitas TV.
Alături de ierarh, din soborul de preoți au făcut parte: Părintele Protosinghel David Pop, Superiorul Așezământului, Părintele Marius Maghiaru, Protopopul Ortodox Român de Budapesta și Arhidiaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula.
În cuvântul rostit la final, Părintele Episcop a vorbit despre pericopa evanghelică, și a subliniat faptul că scopul vieții noastre este să-L căutăm pe Dumnezeu.
„Hristos Domnul, Care neobosit, an de an și clipă de clipă, pornește nu doar spre Galileea neamurilor, în ținuturile întunecate ale lui Zabulon și Neftali, pentru a-și începe misiunea, ci și în călătoria, câteodată mai lungă, altădată foarte ușoară, către inimile fiecăruia dintre noi, pentru a le împărtăși acestora lumina cunoașterii Tatălui”.
În încheiere, ierarhul i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile aduse Episcopiei Ungariei, și i-a îndemnat pe credincioși să rămână aproape de Biserică, singura în măsură să-i conducă spre Împărăția Cerurilor.
Așezământul Monahal Românesc din Budapesta închinat Sfântului Ioan Botezătorul a fost înființat în anul 2009. Din obștea monahală fac parte în prezent trei monahii și Protos. David Pop, superiorul Așezământului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 479, Ultimul acces: 2024-07-08 11:55:19