Concurs de creatie pentru copii: Mihai Eminescu si rugaciunea in spiritualitatea poporului roman de pretutindeni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concurs de creație pentru copii: Mihai Eminescu și rugăciunea în spiritualitatea poporului român de pretutindeni

[2022-01-10]
de Ștefana Totorcea

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului organizează concursul de creație pentru copii „Mihai Eminescu și rugăciunea în spiritualitatea poporului român de pretutindeni”. Activitatea a fost inițiată în contextul Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie 2022) și a Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.
Concursul se adresează copiilor din eparhie și din diaspora și este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu unitățile de învățământ și parohiile din diaspora.
Pot participa copii din clasele I-VIII, beneficiari ai programelor sociale și educaționale derulate în Centrele de zi pentru copii (ale parohiilor și ONG-urilor eparhiale) din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cât și copiilor din diaspora care îndrăgesc opera eminesciană.
Scopul concursului este să valorizeze opera eminesciană și spiritualitatea în viața elevilor de gimnaziu din eparhie și diaspora.
Copiii din eparhie și din diaspora vor intercaționa între ei și vor descoperi frumusețea rugăciunii și a spiritualității din conținutul operelor eminesciene. De asemenea, vor avea ocazia să-și dezvolte creativitatea.
Interacțiunea dintre participanți se va face printr-un eveniment cultural organizat online vineri, 14 ianuarie 2022, de la ora ora 19:00, pe platforma ZOOM.
Participanții care doresc să recite o poezie sau să ofere un scurt recital de muzică pe versurile poetului sunt rugați să anunțe organizatorii până joi, 13 ianuarie 2022, ora 20:00.
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Poeziile propuse ca sursă de inspirație pentru concursul eminescian sunt:
„Rugăciune”;
„Doină”;
„Scrisoarea I”;
„Scrisoarea a III-a”
„Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” ;
„La steaua” ;
„Luceafărul” ;
„Rugăciunea unui dac” ;
„Memento mori”;
„Povestea magului călător în stele”;
„Mai am un singur dor” ;
„Dumnezeu și om” ;
„Împărat și proletar”,
„Egipetul” ;
„Mureșanul”.
Înscrierea creațiilor copiilor se poate face până în data de 12 ianuarie 2022 – inclusiv, la adresa de email sectorsocialarb@yahoo.com;
Regulamentul concursului
I. Pentru categoria ,,artiștii mici” – clasele I-IV:
Realizarea unui desen reprezentativ asociat unei poezii cu tematica rugăciunii dintre cele propuse mai sus. În 3-7 rânduri se va argumenta motivarea alegerii poeziei, ce reprezintă desenul din punct de vedere artistic și ce transmite el.
II. Pentru categoria ,,artiștii mari” – clasele V-VIII (la alegere unul dintre cele trei subpuncte):
Realizarea unei compuneri care să prezinte frumusețea spiritualității în poezia eminescienă, raportându-se la una sau mai multe din poeziile indicate (se va preciza și poezia/poeziile la care se face referire);
Alegerea de 5-7 structuri/expresii frumoase din poeziile propuse și introducerea acestora într-o compunere cu tema rugăciunii;
Realizarea unei poezii/a unei compuneri cu tematicile rugăciunii și ale spiritualității în memoria marelui poet, ca omagiu adus lui Mihai Eminescu.
Premiile vor consta cărți ale poetului Mihai Eminescu, diploma și alte surprize.
Detalii de conectare pentru evenimentul de vineri:
Join Zoom Meeting
Topic: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
Time: Jan 14, 2022 19:00 Bucharest
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/88158546256?pwd=dzJJT3ErT3BLUlN5bkJkcnRjT0JvQT09
Meeting ID: 881 5854 6256
Passcode: EMINESCU
Mai multe informații la:
Email: sectorsocialarb@yahoo.com
Telefon: 0741055164 (Ariton Oana – asistent social, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 321, Ultimul acces: 2023-09-20 08:39:10