PS Atanasie de Bogdania a semnat un acord de colaborare cu Institutul National de Tumori din Milano - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Atanasie de Bogdania a semnat un acord de colaborare cu Institutul Național de Tumori din Milano

[2022-01-15]
de Ștefana Totorcea

Episcopia Italiei începe anul semnând, prin Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, un acord de colaborare cu Institutul Național de Tumori din Milano. Acordul, semnat joi, va veni în sprijinul românilor care caută tratament pentru cancer în această țară.
Din partea Institutului Național de Tumori de la Milano, acordul a fost semnat de Marco Luigi Votta, Președintele instituției.
„Considerăm că implicarea Episcopiei noastre în realizarea de proiecte comune cu aceste instituții este o mare oportunitate prin care putem veni în sprijinul pacienților români, și nu numai, care se confruntă cu afecțiuni oncologice sau a celor care doresc să prevină astfel de situații”, au transmis reprezentanții episcopiei.
Parteneriatul a fost intermediat de Iulia Cupșa Kiseleff, fost Consul român la Milano, actualmente Reprezentant pentru Cooperare Internațională Sanitară în cadrul Institutului Național de Tumori din Milano, și Părintele Ilie Ursachi, Consilierul Social al Episcopiei.
Instituțiile sunt reprezentate în parteneriat de către asociațiile social-filantropice care activează în cadrul lor. Prin urmare, semnatarii Convenției-cadru de colaborare au fost Anna Maria Mancuso, Președinte al Asociației „Salute Donna” din cadrul Institutului de la Milano, și Ana Maria Obreja, Președinte al Asociației „San Lorenzo dei Romeni” a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.
De la înființarea sa, în anul 1928, Institutul Național de Tumori din Milano a devenit un punct de referință internațional în cercetarea cancerului.
Institutul este foarte activ în prevenirea secundară, în identificarea profilurilor prognostico-predictive și în optimizarea utilizării de noi medicamente imunologice. Se ocupă totodată și de formarea și instruirea personalului, având acorduri de colaborare cu diverse universități.
Asociația „Salute Donna” ajută femeile care suferă de patologii oncologice să găsească sprijin și confort, asistență și suport psihologic în momentele cele mai dificile ale bolii.
Pentru mulți dintre românii din Italia, calitatea sistemului sanitar și medical italian este unul dintre motivele care îi fac să zăbovească în această țară. În Italia merg la tratament și români din țară care se confruntă cu boli oncologice, iar alegerea lor se dovedește a fi salvatoare de multe ori, mai transmit reprezentanții eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 210, Ultimul acces: 2023-01-30 17:06:56