Poetul National a fost omagiat in Episcopia de Balti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poetul Național a fost omagiat în Episcopia de Bălți

[2022-01-16]
de Ștefana Totorcea

Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire a poetului Mihai Eminescu la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râșcani.
Ierarhul a sărbătorit Ziua Culturii Române rugându-se, alături de Părintele Paroh Valeriu Ursu, pentru Poetul Național, la 172 de ani de la nașterea acestuia.
Episcopul de Bălți a spus că slujitorii sfintelor altare din Mitropolia Basarabiei lucrează la înlăturarea consecințelor deznaționalizării din perioada sovietică și promovează atât valorile creștine, cât și pe cele naționale.
Ierarhul a vorbit despre religiozitatea lui Mihai Eminescu, argumentând, cu trimiteri la viața și opera sa, că a fost un bun creștin ortodox.
După slujba de pomenire, Preasfințitul Părinte Antonie, însoțit de clerici, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Bălți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 224, Ultimul acces: 2023-01-27 18:07:17