Parlamentul a instituit Ziua Nationala a Lecturii: 15 Februarie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parlamentul a instituit Ziua Națională a Lecturii: 15 Februarie

[2022-01-17]
de Ștefana Totorcea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care Parlamentul a instituit Ziua Națională a Lecturii în data de 15 februarie. Aceasta are ca scop încurajarea lecturii în rândul populației.
Ziua va putea fi marcată în școli, la orele de curs, la biblioteci publice, muzee și alte instituții educațional-culturale, care vor acorda asistență de specialitate și vor monitoriza manifestările.
Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ambasadele și consulatele României pot susține financiar și logistic realizarea unor programe și proiecte culturale sau educaționale în această zi.
De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune și Agenția Națională de Presă Agerpres vor putea produce și difuza emisiuni de promovare și încurajare a lecturii.
Deputatul Sebastian Burduja, unul dintre inițiatori, a spus anul trecut că un român citește mai puțin de cinci minute pe zi și doar o carte pe an în medie.
Șase minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%, arată un studiu al Universității Sussex. Lectura crește empatia și dezvoltă vocabularul și creativitatea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 323, Ultimul acces: 2023-05-29 05:57:49